Rudenī gaidāms saksofonista Toma Rudzinska mūsdienu džeza albums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Atzīmējot Starptautisko džeza dienu, latviešu džeza saksofonists Toms Rudzinskis un dāņu kontrabasists Kenets Dāls Knudsens parakstījis līgumu ar Vācijas izdevniecību “Double Moon Records”, lai 2021. gada rudenī laistu klajā mūsdienu džeza bigbenda albumu “Space Big Band”, informēja mūziķu pārstāvji.

“Šis nav tradicionāls bigbends, bet gan svaigs un mūsdienīgs džezs,“ tā teicis Folkers Dīks, “Double Moon” izdevniecības dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs par izvēli parakstīt albuma izdošanas līgumu. Albums tiks izlaists sadarbībā ar Nīderlandes “Challenge Records”, kas pārstāv plašu klasisko un džeza mūzikas izpildītāju klāstu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Šī gada rudenī gaidāmā albuma 10 kompozīcijas ieskaņojuši paši komponisti, saksofonists Toms Rudzinskis un godalgotais dāņu kontrabasists Kenets Dāls Knudsens, kā arī īpaši izvēlēts mūziķu sastāvs no ASV, Francijas, Vācijas, Krievijas, Ukrainas, Dānijas un Zviedrijas. Mūzikas tematiskajā centrā – "Visums un mūsu zināšanas par to – no Galileo līdz Stīvenam Hokingam, no Zemes ģeoloģiskā laika līdz Keplera planētu frekvencēm un jaunākajiem mūsdienu kosmosa izpētes notikumiem". Albums ierakstīts Berlīnes skaņu ierakstu studijā “Blackbird Music Studio” un pirmatskaņots džeza klubā “B-Flat Berlin” divos koncertos 2020. gada janvārī pirms pandēmijas ierobežojumiem.

Šobrīd Rudzinskis un Knudsens gatavojas albuma izlaišanas koncertiem šī gada rudenī Japānā un Dānijā, kā arī piedalās pašreiz notiekošajā "JazzAhead!" mūzikas gadatirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti