RSU koris «Rīga» triumfē koru konkursā Polijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) jauktais koris "Rīga" diriģentu Zanes Zilbertes un Evitas Tarandas vadībā ieguvis galveno balvu - "Grand Prix" - piektajā Starptautiskajā kormūzikas festivālā "Vratislavia Sacra", kas no 22. līdz 24.maijam noritēja Polijas pilsētā Vroclavā.

Koris izcīnīja pirmo vietu jaukto koru kategorijā, kā arī saņēma žūrijas speciālbalvu par poļu komponista Pāvela Lukaševska skaņdarba "Crucem tuam adoramus, Domine" izpildījumu. Korim piešķirta arī otrā vieta pareizticīgo mūzikas kategorijā.

Konkursa kopvērtējumā koris kļuva par absolūto uzvarētāju un saņēma mūziķu aizbildnes - Svētās Cecīlijas - statueti.

Papildus konkursa programmai koris uzstājās vairākos koncertos, izpildot latviešu mūzikas programmu un saņemot klausītāju atzinību par komponista Ērika Ešenvalda skaņdarbu "Tāls ceļš", "Stars" un "O Salutaris Hostia" izpildījumu.

Konkursu vērtēja žūrija piecu cilvēku sastāvā - latviešu komponists Rihards Dubra, Lāslo Durānjiks no Ungārijas, Bernds Špicbārts no Vācijas un Pāvels Lukaševskis un Artūrs Vrubels no Polijas.

Festivālā "Vratislavia Sacra" sacentās 18 kori no Polijas, Latvijas, Čehijas, Dānijas un Bulgārijas. Šis garīgās mūzikas konkurss Polijas pilsētā Vroclavā norisinājās piekto reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti