Romā pirmizrādi piedzīvo iestudējums par Mikelandželo un Siksta kapelu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Romā pirmizrādi piedzīvos iestudējums par itāļu tēlnieku, arhitektu un gleznotāju Mikelandželo un viņa grandiozajiem Siksta kapelas griestu un sienu gleznojumiem Vatikānā. Izglītojošo teatrālo uzvedumu papildina video un īpaši veidota skaņu partitūra. Multimediālā uzveduma autori ir Vatikāna muzejs, pasaulslavenais mūziķis Stings un pieredzējuši olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju producenti.

Iestudējuma „Pastarā tiesa: Mikelandželo un Siksta kapelas noslēpumi” kopējās izmaksas sasniedz deviņus miljonus eiro, un tā veidotāji ir Vatikāna muzejs, kas gādā par priekšnesuma izglītojošo saturu, olimpisko spēļu ceremoniju producenti rūpējas par apskaņošanas kvalitāti, bet titulmūzikas autors ir mūziķis Stings.

“Šī šova mērķis ir radīt tādu kā kolektīvo rituālu. Ar to gribam atklāt garīgo pasauli, kas vieno Mikelandželo un viņa darbus,”

norāda iestudējuma līdzautore Lulu Helbeka. “Mūsuprāt, pirms 500 gadiem Siksta kapelā tapusī “pastarā tiesa” ir kā portāls, kas joprojām darbojas. Tas ir zināšanu un cilvēces pašapzināšanās portāls, kas liek cilvēkiem palūkoties uz sevi citām acīm,” saka Helbeka.

Multimediālajā iestudējumā skan ne tikai Stinga mūzika, bet arī balss. Viņš pats iedziedājis muzikālo pavadījumu, turklāt latīņu mēlē. Pārējo muzikālo noformējumu radījis komponists Džons Metkalfs, kurš strādā ar tādām grupām kā U2 un „Coldplay”. Mikelandželo balsi uzvedumā iemieso itāļu kino aktieris Pjerfrančesko Favino. “Šis stāsts zināmā mērā ir arī romiešu nācijas stāsts. Dažkārt es kā romietis nenovērtēju savu patiesībā ekskluzīvo izcelsmi. Tāpēc es atbalstu visu, kas izceļ mūsu kultūrmantojumu, un esmu pagodināts, ka varu piedalīties šajā šovā,” norāda aktieris Pjerfrančesko Favino.

Stundu ilgais iestudējums par Mikelandželo griestu un sienu gleznojumu noslēpumiem Siksta kapelā tapis gadu. To plānots demonstrēt arī ārvalstīs. Vatikāna muzeja direktore norāda, ka uzveduma video projekcijās skatītāji Mikelandželo gleznojumus redz tādā tuvumā, kādā ikdienā tos var ieraudzīt vienīgi restauratori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti