«Rolling Stone» par 2014. gada labāko albumu atzīst «U2» ierakstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Žurnāls „Rolling Stone” publicējis 2014. gada labāko mūzikas albumu Top-50. Pirmā vieta sarakstā atvēlēta rokmūzikas veterānu – grupas „U2” trīspadsmitajam studijas ierakstam „Songs of Innocence”.

Jau albumu Top-50 pieteikumā tā veidotāji īpaši izceļ tādus rokmūzikas veterānus kā „U2”, Brūss Springstīns, Toms Petijs (albums "Hypnotic Eye" 26. vietā), Džeksons Brauns (albums "Standing in the Breach" 19. vietā) un Leonards Koens (albums "Popular Problems" 24. vietā), kuri šogad „rāda jaunajiem, kā tas darāms”, bet klasiskais roks, pēc „Rolling Stone” ekspertu domām, šogad atdzimis arī citos neticamos veidos, piemēram, ar „Perfume Genius” gaumīgo glemroku albumā "Too Bright" (42. vieta), astoņdesmito gadu iespaidiem „War on Drugs” albumā "Lost in the Dream" (23. vieta) un Ērika Čērča (Eric Church) ceturto albumu „The Outsiders” (21. vieta), kurā kantrī mūziķis, pēc speciālistu domām, ļāvies savai rokenrola dumpinieka sirdij.

Tomēr topa veidotāji uzskata, ka 2014.gadā nav bijis izcilāka albuma par „U2” ierakstu „Songs of Inoccence” pārsteiguma, devuma un pretrunu ziņā. Grupas atdzimšanu "Rolling Stone" uzskata par gada notikumu („U2” iepriekšējais albums iznāca 2009. gadā). „Rolling Stone” norāda, ka albumā „Songs of Inoccence” iekļautie 11 skaņdarbi veido ļoti personisku un detalizētu stāstu par grupu.

„Šis ieraksts ir pilns ar grupas stāstiem un triumfu, atmiņām un grēksūdzes detonācijām, ar piedzīvojumu un stāju,” raksta vērtētāji.

Arī 2014. gada otro labāko albumu radījis rokmūzikas veterāns, proti, Brūss Springstīns, kurš savas skatuves gaitas uzsāka tālajā 1965.gadā (nākamgad apaļa jubileja!).

„High Hopes” ir mūziķa 18.studijas ieraksts un vienpadsmitais, kuram izdevies sasniegt ASV albumu topa virsotni. Pēc „Rolling Stone” domām, šis ieraksts ir kārtējā virsotne Springstīna panākumiem 21. gadsimtā un vibrējošākais  gada albums. Topa veidotāji gan atzīmē to, ka agrāk mūziķis nekad neesot atļāvies albumā iekļaut divas kaverversijas un pārstrādātas savu dziesmu versijas, taču tagad viņš ir daudz vecāks un neprognozējamāks, un tas strādā. Par spīti dziesmu izcelsmes dažādībai, albumu savelk kopā uzkrītoša skaņas un tematiskā konsekvence, atrodot svaigus risinājumus.

Trešā vieta topā atvēlēta grupas „The Black Keys” astotajam studijas albumam „Turn Blue”, bet tālāk topa desmitniekā dominē jaunas sievietes – vokālistes,  uzsver „Rolling Stone”.

Pērn godpilno pirmo vietu albumu sarakstā ieņēma grupas "Vampire Weekend" albums "Modern Vampires of the City" , bet 2012.gada labāko 50 albumu priekšgalā žurnāla topā bija Brūss Springstīna ieraksts "Wrecking Ball".

„Rolling Stone” 2014. gada albumu Top-50 pirmais desmitnieks:

  1. U2 - "Songs of Innocence",
  2. Bruce Springsteen - "High Hopes",
  3. The Black Keys - "Turn Blue",
  4. St. Vincent - "St. Vincent",
  5. Miranda Lambert - "Platinum",
  6. Charli XCX - "SUCKER",
  7. Lana Del Rey - "Ultraviolence",
  8. Run the Jewels - "Run the Jewels 2",
  9. Mac DeMarco - "Salad Days",
  10. Taylor Swift - "1989".

Pilns saraksts atrodams šeit!

"Rolling Stone" 2014. gada dziesmu Top-50 pirmais desmitnieks:

  1. Beyoncé feat. Jay Z – „Drunk in Love",
  2. DJ Snake feat. Lil Jon - "Turn Down For What",
  3. U2 - "Every Breaking Wave",
  4. Future feat. Pusha T, Pharrell, Casino - "Move That Dope",
  5. Jenny Lewis - "Just One of the Guys",
  6. Taylor Swift - "Blank Space",
  7. Bruce Springsteen - "Frankie Fell in Love",
  8. Sharon Van Etten - "Every Time the Sun Comes Up",
  9. Future Islands - "Seasons (Waiting On You)",
  10. Kendrick Lamar - "i".
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti