Rokoperai «Lāčplēsis» - 25 gadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

23. augustā aprit 25 gadi kopš pirmo reizi atskanēja skatītāju ovācijas Māras Zālītes un Zigmara Liepiņa rokoperai "Lāčplēsis".

Toreiz, 1988.gadā, tā pulcēja vairāk nekā 160 000 skatītāju, kļūstot par mūsu nācijas muzikālās atdzimšanas un Atmodas simbolu.

Atzīmējot jubileju, drīzumā skatītājiem būs iespēja noskatīties rokoperas "Lāčplēsis" jauniestudējumu. Tā pirmizrāde gaidāma 30. oktobrī Ādažos.

„Man šķiet, ka šos 25 gadus dzīvojam tādā apziņā, ka šis darbs pamodināja gariģi un emocionāli cilvēkus, un, arī jauno darbu veidojot, gribas pietuvoties tam, lai mēs ar šodienas acīm palūkojamies uz to, ko Māra Zālīte un Zigmars Liepiņš bija ielikuši savā darbā pirms 25 gadiem, un lai mēs kā tauta mēģinātu apzināties, ka paši esam Lācplēši savā sirdsapziņā un ka tikai kopā, nevis pa vienam vai meklējot varoni, varam kaut ko paveikt, apzināties savu vērtību, iet uz priekšu, tiekties, tiekties - un nekad nebūt apmierinātiem ar to, ko esam sasnieguši, bet – tikai uz augšu,” pārdomās dalās topošā jauniestudējuma režisore Inese Mičule.

Rudenī gaidāmā izrāde nebūs koncertuzvedums, bet jauniestudējums, ko veidos režisore Inese Mičule, horeogrāfe Olga Žitluhina, vokālais konsultants Niks Matvejevs, scenogrāfs Gints Sippo, tērpu māksliniece Anna Heinrihsone un producents Juris Millers. Lomās būs redzami spilgtākie mūsdienu dziedātāji un aktieri – Daumants Kalniņš, Juris Jope, Marts Kristians Kalniņš, Juris Vizbulis, Atis Ieviņš, Anna Čena, Paula Dukure, Ieva Sutugova, Beāte Zviedre, Rūta Dūduma, Ivo Grīsniņš Grīslis, Jānis Skanis, Mikus Abaroniņš, Jānis Ķirsis, Jānis Kurševs, Miks Dukurs, Elvijs Bušs un Rīgas Zelta koris. Katrā izrādē piedalīsies Kristapa Krievkalna mūziķu grupa.

“1988. gadā tapusī rokopera ir viens no mūsdienu Latvijas kultūras spilgtākajiem darbiem, tādēļ visa radošā komanda strādā ar milzīgu respektu pret abu autoru veikumu, lai skatītājiem sagatavotu neaizmirstamu un emocionālu izrādi”, par topošo rokoperas “Lāčplēsis” jauniestudējumu saka tā producents Juris Millers.

Skatītājiem klātienē rokoperu “Lāčplēsis” būs iespēja redzēt arī Bauskā, Dobelē, Jelgavā, Saldū, Ventspilī, Tukumā, Baložos, Rīgā, Siguldā, Cēsīs, Limbažos, Valmierā, Liepājā, Madonā, Alūksnē, Rēzeknē, Preiļos, Daugavpilī, Jēkabpilī un Aizkrauklē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti