Rokoperā «Lāčplēsis» galveno lomu dziedās Dons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" jauniestudējumā 8. novembrī "Arēnā Rīga" galveno lomu izpildīs dziedātājs Dons, īstajā vārdā Arturs Šingirejs, informē iestudējuma producents Juris Millers.

Pēc viņa teiktā, šis ir simbolisks gads, kad svin ne tikai mūsu valsts simtgadi, bet arī 30 gadu jubileju rokoperai "Lāčplēsis" un 130 gadus, kopš Andrejs Pumpurs sarakstīja eposu “Lāčplēsis”. Atzīmējot šīs trīs jubilejas, notiks rokoperas "Lāčplēsis" jauniestudējums.

Līdz ar Donu rokoperas "Lāčplēsis" jauniestudējumā piedalīsies arī Zigfrīds Muktupāvels, grupa "Jumprava", Jānis Skanis, Marts Kristians Kalniņš, Ieva Kerēvica, Ginta Krievkalna, Ieva Sutugova, Jānis Buķelis, Atis Ieviņš, Raimonds Bramanis un citi solisti.

Tāpat koncertuzvedumā piedalīsies Nācijas kopkoris, kurā dzirdēs aptuveni 1000 dziedātājus no dažādām pasaules valstīm, folkloras kopa "Skandenieki", simfoniskais orķestris un ritma grupa Zigmara Liepiņa vadībā.

"Lai arī laikā, kad "Lāčplēsis" tika uzvests, man bija četri gadi, jau tolaik sapratu, ka rokoperas iestudējums ir kas īpašs – tolaik tas bija mūsu brīvības simbols. Neatkārtojamais un izcilais Igo dziedājums, kas jau ir kļuvis vēsturisks, uzliek man ļoti lielu atbildību – šajā lomā es ielikšu daļu no sevis," tā par gaidāmo debiju rokoperā "Lāčplēsis" saka Dons.

Iestudējuma režisors – Viktors Runtulis, scenogrāfs – Kristaps Skulte, producents – Juris Millers. Biļetes uz rokoperas “Lāčplēsis” iestudējumu vēl ir nopērkamas visas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv. Rokoperas iestudējums top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes un ģenerālsponsora "Hesburger" atbalstu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti