Rokgrupa «Nine Inch Nails» koncertē Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aizvadot nedēļu garus mēģinājumus Rīgā, ar savu pirmo Eiropas tūres koncertu uz "Arēnas Rīga" skatuves 6.maijā aizvadīs leģendārā alternatīvā metāla grupa "Nine Inch Nails" (NIN) no Amerikas Savienotajām Valstīm. Baltijas valstīs tas būs vienīgais grupas koncerts.

„Nine Inch Nails” pārvadā savu skaņas un gaismas tehniku astoņās smagajās mašīnās. Kopā ar pašu mūziķu sniegumu šīvakara koncerts sola atstāt spilgtus iespaidus.

Grupu "Nine Inch Nails" astoņdesmito gadu beigās izveidoja Trents Reznors, kurš sākotnēji strādāja par sētnieku kādā Klīvlendas ierakstu studijā. Palūdzis iespēju tajā ierakstīt pāris dziesmas, jaunais mūziķis diez vai nojauta, ka viņa grupas pirmais albums iegūs platīna disku un noturēsies ASV ierakstu topā vairāk nekā simt nedēļu.

„Nine Inch Nails” kopš sava pirmā albuma „Pretty Hate Machine”, kas iznāca 1989.tajā gadā, ir visu laiku diktējuši mūzikas attīstību,” norāda Uldis Rudaks.

„Tieši vai netieši viss, kas mūzikā ir noticis pēc tam – visa tā mūzika ar elektronisku piešprici, popmūzika, rokmūzika ar elektronikas klātbūtni, tas viss ir radies – nu, es neteiktu, tieši NIN ietekmē, bet nevarēja tas viss nerēķināties ar to, ka ir bijis NIN,” uzskata Rudaks.

„Šai mūzikai ir daudzi, daudzi slāņi. Tu vari klausīties dziesmu, teiksim, 20 vai 30 reižu – katru reizi tu atklāj kaut ko jaunu,” uzsver grupas fane no Francijas Florānsa.

Rīgas šova tapšanā piedalījās Kanādas producentu apvienība „Moment Factory”, kas līdz šim strādājusi ar tādām mūzikas zvaigznēm kā Džastins Timberleiks, Jay Z, „Bon Jovi” un Madonna.

“Ja tu gribi kaut ko pateikt, tad saki pat tad, ja tas salauž visus likumus un stereotipus. "Nine Inch Nails" tūre man šķita kā atsvaidzinošs, interesants, piepūles vērts projekts, ko mēs radījām nevis nostalģijas, bet jaunas iedvesmas un attīstības vadīti. Tas būs kaut kas iepriekš vēl neredzēts,” stāsta Trents Reznors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti