Robežlīnijas starp nomodu un sapņiem LNSO kamermūzikas cikla koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

9. novembrī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz koncertu “Aprēķina nakts. Šūmanis un Ščedrins”, kur spožu mūziķu sniegumā un izcilos skaņdarbos iezīmēsies robežlīnijas starp nomodu un sapņiem.

Koncertā piedalīsies LNSO pirmā vijole Georgs Sarkisjans, LNSO pirmo vijoļu grupas mūziķis Oskars Siliņš, "Kremerata Baltica" altu grupas koncertmeistare Santa Vižine, LNSO čellu grupas koncertmeistare Ieva Upatniece, LNSO pirmā klarnete Mārtiņš Circenis un Latvijas labāko kamermūziķu spožā skatuvesbiedre – pianiste Agnese Egliņa.

Programmas tēma – piedzīvojumi naktī. Skanēs Roberta Šūmaņa iztēli rosinošie smagnējie “Pasakstāsti”, būs ķermeņa temperatūru viegli paaugstinoša mūslaiku vācu komponista Jērga Vidmaņa “Drudža fantāzija”, būs Imanta Zemzara stāsts par mūžīgo diennakts nesatikšanās tēmu “Naktssargs un veļasmazgātāja”, klausīsimies arī Pētera Plakida noslēpumainās “Naktssarunas”, izklaidēs Rodiona Ščedrina “Jautrie skaņdarbi” un vienam no Lielās ģildes logiem priekšā būs miega zilonis, par kura nākšanu pasaulē atbildīga Maija Einfelde.

Paši mūziķi saka: “Te ir bezmiegs, kad domas aizklīst nebijušos ceļos, un robežlīnijas starp nomodu un sapņiem. Muzikāla refleksija par nakts dzīvi – ne to, kur uzdzīve, bet par bezmiegu, kad prātu pārņem mainīgums un neparedzamība, domas aizklīst neizzinātos ceļos. Simboli maina nozīmes un apveidus. Nekā klīniska, tikai māksliniecisks vispārinājums un komponistu fantāzijas ceļojumi diennakts tumšajā laikā.”

Kā “LNSO kamermūzikas” ciklā ierasts, šis būs ne tik vien skaņdarbu virknējums, bet arī stāsts, ko kopā ar mūziķiem aizraujošā piedzīvojumā savīs stāstnieks Orests Silabriedis.

Koncerts notiks 9. novembrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti