Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Suitos tur godā senās tradīcijas

Grupa "The Coco’nuts" radījusi videoklipu cianotipijas tehnikā

Robeža tiek pārkāpta. Grupa «The Coco'nuts» iepazīstina ar jaunu videoklipu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Grupas "The Coco’nuts" mūziķiem nav svešas arī citas radošas nodarbes, kas noderējušas jaunā videoklipa veidošanā. Tā autore, grupas vokāliste Monta Kurme ir radījusi video, kadrus apstrādājot cianotipijas tehnikā. Lai ar klipu iepazīstinātu skatītājus, iekārtota pat izstāde.

Lai taptu lakoniskais zili baltais video dziesmai "Mūsu zeme", dziedātājai un fotogrāfei Montai Kurmei vajadzēja trīs garus mēnešus, saules gaismu, ūdeni un lielu pacietību. Kopumā apstrādāti vairāk nekā trīs tūkstoši fotogrāfiju. "Pati uzņemšana bija divas dienas, kad mēs uzņēmām attēlus, un pēc tam sākās to attēlu apstrāde, kur viņi tiek pārveidoti par negatīviem, tad tiek izdrukāti, tad tiek uzklāta uz papīra speciāla ķīmija, tiek gaismoti saulē tie attēli, mazgāti ar ūdeni un pēc tam tie tiek skenēti datorā, griezti, likti kopā, un tad beigās ir kustīgs attēls," skaidro Kurme.

Dziesmas ideja – cilvēka mijiedarbība ar planētu un saprātīga resursu izmantošana. Klipa galvenais varonis – grupas mūziķis Pēteris Narubins, kuram viena no filmēšanas reizēm izvērtās visai neparasta. Viņš atceras: "Jūras smiltiņās izdomājām izrakt nelielu bedri, kur es tiku ierakts, ķermeņa augšdaļa tika ierakta, nu tā, ka seja tika pilnībā aprakta. Tajā mirklī, kad smitis bija ap seju, ausis ciet, ārā tikai mute, deguns un acis, tajā mirklī uznāk ļoti paniska sajūta. Ļoti neparasta. Jo sāc dzirdēt tikai savus sirdspukstus, nedzirdi, kas notiek apkārt. [..] Man uznāca panika, es izlecu ārā, nevarēju paelpot. Saņēmos, mēğinājām otrreiz, un tad dabūjām arī to kadru."

Klipa tapšanai veltītā izstāde "M/Darbnīcā" būs apskatāma līdz 21. augustam.

Grupas vokāliste Marija Valmiera stāsta: "Mēs esam ne tikai mūziķi, un tagad mēs kāpjam ārā no šīm robežām un mijiedarbojamies ar citiem mākslas veidiem. Arī muzikāli šī dziesma ir citāda, nekā ir ierasts "The Coco'nuts" skanējums. Robeža tiek pārkāpta. Un vēl treškārt tiek pārkāpta, ka mēs pārsvarā vienmēr esam radījuši dziesmas angļu valodā, šī ir pirmā dziesma no gaidāmā albuma, kas ir latviešu valodā."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti