Rihards Zaļupe izdod jaunu albumu «Z Atmosfēras»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma komponists, sitaminstrumentu virtuozs Rihards Zaļupe izveidojis savu otro solo programmu "Ziemas atmosfēras", kā arī iemūžinājis to albumā "Z Atmosfēras". Ar diviem koncertiem - 5.martā Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars", un 12.martā Rīgā, Lielajā ģildē - komponists iepazīstinās ar savu jaunāko solo projektu, kurā dzirdama tikai un vienīgi oriģinālmūzika.

Pirmais albums "Marimba Dance", kas tapa 2007.gadā, guva panākumus un saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu kategorijā "Gada debija". Šobrīd vairāki skaņdarbi no šīs programmas ir izdoti nošu grāmatās Amerikas Savienotajās Valstīs, tiek spēlēti visā pasaulē, kā arī palīdzējuši izpildītājiem saņemt dažādas balvas un atzinības.

"Z Atmosfēras" ir Riharda līdz šim personīgākais, varētu pat teikt, intīmākais projekts, norāda mūziķa pārstāvji. Mūzika atklāj komponista pārdomas par globāliem jautājumiem, kā arī apvieno divus no viņa iemīļotākajiem žanriem - akadēmiskā un filmu mūzika. Projekts veltīts marimbai, perkusijām un elektronikai, apvienojot tradicionālās latviešu tautas dziesmu melodijas, kā arī īpaši šim projektam izveidotus tekstus.

"Protams, vienmēr var nopirkt disku un paklausīties mājās, un jau nākošnedēļ jūs noteikti atradīsiet šos diskus veikalu plauktos, taču dzīvais izpildījums vienmēr ir kaut kas maģisks. Tā ir nereāla sajūta gan man, gan publikai. Man prieks, ka liepājnieki to jau ir sapratuši, jo biļetes ir izpārdotas. Bet, ja pavisam nopietni, nevajadzētu baidīties no koncerta nosaukuma "Ziemas atmosfēras", jo mūzikā katrs atradīs kaut ko savu un jebkurā gadalaikā," saka Rihards Zaļupe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti