Kultūras ziņas

"Noass" gatavojas sezonas atklāšanai

Kultūras ziņas

"Nūgrymušõ pile" Nacionālajā teātrī

Unikāla video un audio performance

Rihards Fedotovs un Deža Tī iepazīstina publiku ar mūzikas nākotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tepat Rīgā notikusi mūzikas evolūcija. Proti, multimediju māksliniece Deža Tī no ASV kopā ar pašmāju mūziķi Rihardu Fedotovu eksperimentālā kārtā plašākai publikai Baltijas lielākajā tehnoloģiju konferencē ļāvuši ieskatīties mūzikas nākotnē. Abi izveidojuši unikālu priekšnesumu, tās laikā mūziķis ne tikai spēlē, bet “dzīvajā” uzbur arī mūzikas vizualizāciju. Līdz šim, piemēram, deju mūzikā vizuālizācijas uz ekrāna veidotas bezpersoniski, bet šis tapis, lai vēl vairāk emocionāli tuvinātos klausītājam.

"Tā ir filma, ko tu spēlē dzīvajā izpildījumā, citiem vārdiem sakot, tās ir grafikas, filma, ko spēlē dzīvajā," saka mūziķis Rihards Fedotovs.

Tā īsumā soli mūzikas nākotnē raksturo latviešu mūziķis Rihards Fedotovs. Kopā ar multimediju mākslinieci Dežu Tī no ASV tapusi unikāla performance, kas eksperimentālā kārtā pirmizrādi piedzīvojusi  lielākajā Baltijas tehnoloģiju konferencē.

"Īsti nav neviens pasaulē, kas spēlē vizualizācijas ar pirkstiem dzīvajā, tas vienkārši nav vispār darīts, respektīvi – man ir podziņa, uz kuras ir skaņa, un tā podziņa sūta arī bildi – vai viņa sūta bildi vai gaismas kaut kādas vai efektu, bet viņai ir nozīme, un man ir jāzina, ko es spēlēju," skaidro Fedotovs.

Radošais tandēms iepazinās pirms vairākiem gadiem Filadelfijā, kad Rihards kā Fulbraita stipendijas ieguvējs mācījies ASV.

"Mūzika un tās ilustrācija tapa paralēli, mēs bieži sazvanījāmies skype, lai nodemonstrētu, ko katrs no mums ir radījis. Pirms nedēļas ierados Latvijā, un mēģinājumi ilga līdz pat 15 stundām dienā, lai katra mazākā skaņa būtu sasaistīta ar vizualizāciju," stāsta Deža Tī. "Jau tagad daudzos festivālos var novērot tendenci, ka vizualizācijas kļūst par arvien nozīmīgāku uzstāšanās daļu, video kļūst arvien interaktīvāki."

Pēc veiksmīgās pirmizrādes Latvijā tandēms plāno šo izrādīt vēl plašāk pasaulē – pavisam drīz jau iecerētas uzstāšanās festivālos otrpus okeānam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti