Rīgavā spāņu un čigānu mūzika trīs dāmu izpildījumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā Salaspilī šovasar trīs programmas ir ar pianistes Agneses Egliņas piedalīšanos.

17. augustā plkst. 19.00 Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā notiks spāņu un čigānu mūzikas koncerts ar trīs lielisku dāmu piedalīšanos. Šajā koncertprogrammā pianiste Agnese Egliņa apvienojusies ar dziedātāju Marlēnu Keini, kuru klausītāji iepazinuši kā spilgtu mākslinieci Latvijas Televīzijas šovā “Radīti mūzikai“, un Londonā dzīvojošo vijolnieci Kristīni Balanas, kura sevi gan Latvijā, gan Lielbritānijā ir pierādījusi kā aizrautīgu un temperamentīgu mākslinieci.

Šobrīd Marlēna Keine (soprāns) ir soliste Latvijas Nacionālajā operā – Adeles loma „Sikspārnī”, Papagena „Mazajā burvju flautā” un Barbarīna „Figaro kāzās”. Taču viņas sapņi ir augsti - dziedāt pasaules vadošajos operteātros Ņujorkas Metropolitēna operā, Londonas Karaliskajā operā Koventgārdenā, Vīnes Valsts operā, Sidnejas operā, sadarboties ar izciliem diriģentiem un mūziķiem.

Uz koncertu Salaspilī speciāli no Londonas ieradīsies vijolniece Kristīne Balanas. Latvijas vijolniece Kristīne Balanas tiek uzskatīta par vienu no universālākajām un iedvesmojošākajām savas paaudzes vijolniecēm. Kā soliste viņa ir uzstājusies kopā ar virkni orķestru, tostarp Sendajas Filharmonisko orķestri, Polijas Kamerfilarmonisko orķestri, Parīzes kamerorķestri, Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un „Sinfoniettu Rīga”.

Agneses Egliņas skatuves priekšnesumu raksturo drosmīga temperamenta dzirksts un sievišķīgi smalka iejūtība. Uz pirmo koncertu Salaspilī Agnese ar smaidu ieradās no Dienvidāfrikas, teikdama, ka brokastu kafiju malkojusi Āfrikā, bet vakarā mūzikas mīļotājus priecēja tandēmā ar romantisko tenoru Jāni Kurševu programmā „Dzejnieka mīla”.

Jūlijā izskanēja franču un latviešu kamermūzikas koncerts kopā ar Latvijas Nacionālās operas orķestra domubiedriem mūzikā - flautu grupas koncertmeistara vietnieci Gunu Paulu,  klarnešu grupas koncertmeistaru Mārtiņu Circeni un čellu grupas koncertmeistara vietnieci Dianu Ozoliņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti