Rīgas Ziemassvētku koncertos šogad uzstāsies Elīna Šimkus, Daumants Kalniņš, Jānis Kurševs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau tradicionāli 25. un 26.decembrī Ķīpsalas hallē notiks Rīgas Ziemassvētku koncerti. Šogad tajos uzstāsies operdziedātāja Elīna Šimkus, džeza dziedātājs Daumants Kalniņš un tenors Jānis Kurševs. Koncertos piedalīsies arī Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla", Vidzemes kamerorķestris, pūšamo instrumentu  ansamblis "Live Brass" un Daumanta Kalniņa instrumentālā grupa. Pie diriģenta pults būs Kaspars Ādamsons un Andris Veismanis.

"Ziemassvētku rosība ik gadu sākas pāragri. Mēs pārāk skrienam, pārāk cenšamies un Ziemassvētku vakarā jau esam noguruši. Lai tā nenotiktu, es aicinu izbaudīt skaisto rudeni, nepaskriet garām novembrim un Ziemassvētkus izdzīvot vairāk sirdī un mazāk apdāvināšanas rosībā. Novēlu atrast laiku, lai pabūtu kopā ar sev mīļiem cilvēkiem, uz mirkli aizmirst ikdienas rūpes un steigu, nepievērst tik lielu vērību dāvanām, lietām un mantai, bet apdāvināt savu dvēseli, izbaudot muzikālus Ziemassvētkus skaistā koncertā," aicina Elīna Šimkus.

Šogad Rīgas Ziemassvētku koncerta pirmajā daļā skanēs klasiskās mūzikas pērles: Georga Frīdriha Hendeļa, Džakomo Pučīni, Marka Antuāna Šarpentjē skaņdarbi, pasaulslavenā igauņu komponista Arvo Pērta "Igauņu šūpuļdziesma", kā arī iemīļotas Ziemassvētku dziesmas  komponista Valta Pūces aranžējumā.

Koncerta otrajā daļā būs klausāmas Daumanta Kalniņa un viņa kvinteta radītas kompozīcijas un dziesmu aranžijas, kuras papildinās Vidzemes kamerorķestris un jauktais koris "Sōla".

Svētku noskaņu papildinās vairākas labi zināmas Ziemassvētku dziesmas: "Jingle Bells", "Pār mazo ciemu ielejā", Džoša Grobana dziesma "You Raise Me Up" un īru Ziemassvētku dziesma "Fairytale of New York". Muzikālo partitūru papildinās Ievas Kemleres veidota horeogrāfija.

Koncerta radošajā komandā darbojas mākslinieciskais vadītājs Rūdolfs Bērtiņš, horeogrāfe Ieva Kemlere un scenogrāfs Artūrs Arnis.

Rīgas Ziemassvētku koncerti notiks Ķīpsalas hallē 25.decembrī plkst. 15  un 26.decembrī plkst. 12 un 17.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti