Rīgas svētkos jauniešu simfoniskais orķestris aicina uz koncertu «Jums, Maestro!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas svētku laikā - 13. augustā - pasākuma „Brīnumainais kino parks” ietvaros notiks arī Rīgas mūzikas skolu simfoniskā orķestra koncerts „Jums, Maestro!”, kurā jaunieši diriģenta un orķestra mākslinieciskā vadītāja Kaspara Ādamsona vadībā kopā ar solistiem Aiju Vītoliņu un Daumantu Kalniņu un pianistu Romānu Vendiņu izpildīs komponista Raimonda Paula skaņdarbus, veltot šo koncertu Maestro 80. jubilejai.

Koncerts Kultūras pils „Ziemeļblāzma” Lielajā zālē sāksies plkst. 16.30, un tajā skanēs tādas tautā iemīļotas Maestro melodijas kā tituldziesamas no kinofilmām „Teātris” un  „Ilgais ceļš kāpās”, „Mēs tikāmies martā”, „Es sev paņemšu līdz”, „Undīne”, kā arī Raimonda Paula tautas dziesmu apdares, tautas deju mūzika un daudzas citas. Šis būs pirmais koncerts ciklā, ko jauniešu orķestris turpinās Latvijas jaunajās koncertzālēs. Jau nākamais koncerts notiks 21. augustā plkst. 18.00 Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars”.

Rīgas mūzikas skolu simfoniskajā orķestrī spēlē labākie galvaspilsētas mūzikas skolu audzēkņi, uzstājoties gan pilsētas, gan valsts svētkos. Jaunieši ir koncertējuši arī ārpus Latvijas, priecējot klausītājus gan Francijā, Portugālē, gan Itālijā un Vācijā.
Šobrīd orķestra mākslinieciskais vadītājs ir Kaspars Ādamsons. Rīgas mūzikas skolu simfoniskā orķestra repertuārā ir pasaulslavena klasika un Latvijas komponistu skaņdarbi, sākot no pagājušā gadsimta daiļrades līdz pat tautā populārām un iemīļotām mūsdienu modernajām melodijām.

Ar detalizētu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv. Aktuālajām ziņām aicinām sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Svētku dienās, 13. un 14. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti