Kultūra

Piektdien LNO pirmizrādi piedzīvos operas "Turandota" atjaunojums

Kultūra

"Lielajā dzintarā" izskanēs VAK "Latvija" un Ērika Ešenvalda jubilejas koncerts

Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā notiks labdarības koncerts «Mīlestības pieskāriens»

Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā notiks labdarības koncerts «Mīlestības pieskāriens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceļot baznīcu, mēs ceļam arī paši sevi – tāda ir pārliecība dziedātājai Sintijai Gravai, kura būs viena no labdarības koncerta „Mīlestības pieskāriens” dalībniecēm. Koncerts notiks svētdien, 3.decembrī, - Pirmajā adventē – Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā, un visi tā ienākumi tiks ziedoti baznīcas jumta remontam, kas šobrīd ir svarīgākais solis, lai glābtu kritiskā stāvoklī esošo ēku. Koncertā piedalīsies ļoti krāsaina mākslinieku buķete, to vidū būs "Trīs Latvijas tenori", populāri aktieri un arī suitu sievas.

Guntars Ruņģis "Trīs Latvijas tenoru" sastāvā būs viens no labdarības koncerta „Mīlestības pieskāriens” dalībniekiem. Viņš stāsta - "Trīs tenori" seko atziņai – ja tu dzīvo labi, palīdzi, lai arī citiem būtu labi, un dalība labdarības koncertā būs šīs atziņas piepildījums praksē. Guntaram Ruņģim pašam ar Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcu saistās spilgtas bērnības atmiņas:

„Mēs aicinām visus uz koncertu, kurā mēs ar lielu ticības spēku, ar ticību visam labajam dziedāsim cilvēkiem par prieku garīgo mūziku. Ar šo baznīcu man saistās īpašas atmiņas. Tad, kad es vēl biju pionieris, blakus baznīcai Pionieru pilī [tagadējā prezidenta pils] ar lauku skolu uzstājos montāžā, ar kuru ieguvām Latvijā pirmo vietu, un es ar visu kaklautiņu iegāju baznīcā un nopirku krustiņu, un vēl dažādus nieciņus. Es vēl atceros, ka man tādas labvēlīgas tantes teica – ar kaklautu baznīcā nedrīkst nākt! Man tā ir pirmā asociācija ar šo baznīcu, un krustiņš man vēl joprojām stāv mājās saglabāts."

Pirmo reizi koncertā baznīcā dziedās populārais dziedātājs Viktors Lapčenoks, arī viņam tieši ar Sāpju Dievmātes baznīcu saistās īpašas atmiņas, jo to savulaik apmeklēja viņa mamma, arī mazo Viktoru bieži vien ņemot līdzi:

„Vienmēr baznīcas bija pilna ar cilvēkiem, it sevišķi svētdienās, bija tāda savāda sajūta, kolosāla sajūta… Tas kaut kā iegāja manā dvēselē, manā sirdī un ir palicis līdz šim brīdim."

Līdzās Viktoram Lapčenokam un „Trīs Latvijas tenoriem” labdarības koncertā uzstāsies arī Ieva Parša, Kristīne Prauliņa, Sintija Grava, Andris Daņiļenko, Raimonds Ozols, arī "Suitu sievas" un "Suitu dūdenieki". Būs pārstāvēta arī virkne populāru aktieru – Dita Lūriņa, Marija Bērziņa, Rūdolfs Plēpis, Jānis Paukštello un vēl citi, kopumā koncertā piedalīsies aptuveni 30 mākslinieku un mūziķu kolektīvu.

Par spilgto un raibo mākslinieku sastāvu liels gandarījums projekta vadītājam Lūkasam Mairim Marcinkēvičam, kurš koncertu baznīcas atbalstam rīko jau trešo gadu.

„Mākslinieku atsaucība bija ļoti liela, vēl pēdējā brīdī vairāki mākslinieki pieteicās, lai arī kļūtu par daļu no pasākuma. Tas jau veidojas kā tradīcija, un ar katru gadu arvien lielāks tas pulks paliek. Un jo vairāk cilvēku iesaistās, jo vairāk var arī izdarīt," saka Lūkass Mairis Marcinkēvičs.

Sāpju Dievmātes baznīca Rīgā, kas atrodas blakus Rīgas pilij, ir ļoti nozīmīgs kultūrvēsturisks piemineklis, veidota savdabīgā eklektiskā stilā, diemžēl šobrīd atrodas ļoti kritiskā tehniskā stāvoklī un tai akūti nepieciešama restaurācija. Šobrīd jau uzsākts jumta remonts, un arī visi no koncerta iegūtie ienākumi tiks novirzīti tieši jumta atjaunošanai, kas patlaban ir pati lielākā nepieciešamība.

Baznīcas kompleksā dzīvo kardināls Jānis Pujats, kurš atzīst – šie skaistie labdarības koncerti arī viņam ir īsta garīga veldze: „Katrs pēc savām spējām var piedalīties ar ziedojumiem, bet, ja kādam nav ko ziedot, vienalga viņš ir aicināts baznīciņā paklausīties svētdienā koncertu Dieva godam. Es domāju, ka tas būs labs Adventa laika ievadījums."

Labdarības koncerts „Mīlestības pieskāriens” Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā notiks svētdien, 3.decembrī, pulksten 15, un visi ienākumi no tā tiks ziedoti baznīcas jumta atjaunošanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti