«Rīgas ritmos» uzstāsies franču duets Vinsents Peirani un Emils Parisjēns

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

30. jūnijā Kongresu namā festivālā „Rīgas ritmi 2016” uzstāsies franču  duets –akordeonists Vinsents Peirani un saksofonists Emils Parisjēns, informē festivāla rīkotāji.

Emils Parisjēns ir Francijā atzīts džeza mūziķis, ieguvis abas nozīmīgākās Francijas džeza balvas – „Prix Django Reinhardt 2012“ un „Victoires du jazz 2014“ - un uzstājies ar daudziem džeza meistariem. Emils Parisjēns izraisīja sensāciju Eiropas džeza pasaulē ar albumu "Belle époque", kas radīts duetā ar akordeonistu Vinsentu Peirani, kurš savukārt ieguvis „Prix Django Reinhardt 2013“, kā arī pērn saņēmis vācu “ECHO Jazz” balvu kā labākais starptautiskais mākslinieks. Tāpat šajā balvu ceremonijā abi kopā tika atzīti par labāko starptautisko grupu.

Vinsents Peirani pabeidzis Nīcas Konservatoriju un dažādos sastāvos laidis klajā septiņus albumus. Viņš ir aranžētājs un komponists, spēlē akordeonu un klarneti un mēdz piedalīties visdažādāko mūzikas stilu projektos no klasiskās mūzikas līdz pat "thrash metal". Viņa jaunākais albums “Living Being” nāca klajā pērn, un tā tapšanā piedalījās arī Emils Parisjēns.

“Emils Parisjēns ir viens no interesantākajiem un novatoriskākajiem jaunās paaudzes franču soprānsaksofonistiem, kura starptautiskā karjera patlaban strauji attīstās,” saka pašmāju saksofonists un Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedras docents Indriķis Veitners. “Sākotnēji vieglā rotaļāšanās ar franču džeza tradīcijas klasiku – Sidneju Bešē – ir pāraugusi nopietnā, novatoriskā un aizraujošā saspēlē ar akordeonistu Vinsentu Peirani. Šajā kopdarbībā sajaucas džeza, tango, frīdžeza, franču tradicionālās mūzikas un pasaules mūzikas elementi. Domāju, ka Emila Parisjēna koncerts būs viens no aizraujošākajiem piedzīvojumiem šovasar, ko gaidīšu ar nepacietību.”

Parisjēns ir pabeidzis Tulūzas Konservatoriju un laidis klajā sešus albumus – četrus kvarteta sastāvā, vienu kvinteta sastāvā un vienu duetā ar Vinsentu Peirani.

30. jūnija dubultkoncerta otrajā daļā Kongresu namā uzstāsies džeza dīva Daeina Rīvza.

Festivāls "Rīgas ritmi" šogad svinēs savu sešpadsmito jubileju un norisināsies no 29. jūnija līdz 2. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti