«Rīgas ritmos» būs pieejams Raimonda Raubiško jubilejai veltītais albums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par godu Latvijas leģendārā saksofonista Raimonda Raubiško 80 gadu jubilejai Mūsdienu mūzikas centrs izdod 1997. gada albuma "Kur tu teci" remāsterētu versiju. Šajā diskā iekļauti populāru latviešu tautasdziesmu aranžējumi džeza noskaņās, un tas būs nopērkams festivāla "Rīgas ritmi" laikā Kongresu namā, informē festivāla rīkotāji. 

Programmu "Kur tu teci" 1997. gadā radīja spilgtu tā laika mūziķu apvienība: saksofonists Raimonds Raubiško, kornetists (trompetists) Gunārs Rozenbergs, pianists Aleksandrs Smirnovs (starp dzīvajiem diemžēl nav jau visu trīs), trombonists Bruno Jurgenbergs, basists Ivars Galenieks un bundzinieks, kā arī albuma producents Māris Briežkalns. Ierakstu Latvijas Radio 1. studijā veica Normunds Slava, asistējot Mārim Dravniekam.

Gunārs Rozenbergs, Raimonds Raubiško
Gunārs Rozenbergs, Raimonds Raubiško

Pavisam diskā iekļautas 12 kompozīcijas. Aleksandrs Smirnovs šai programmai radījis savas apdares tautasdziesmām “Stādīju ieviņu”, “Aiz ezera augsti kalni”, “Ej, saulīte, drīz pie dieva”, “Es, maza meitiņa” un “Trīs priedītes siliņā”, Gunārs Rozenbergs aranžējis “Div’ pļaviņas es nopļāvu”, “Līgodama upe nesa”, “Kur tu teci, gailīti manu?” un šūpuļdziesmu “Aijā, žūžū, lāča bērni”, Raimonds Raubiško radījis savas versijas dziesmām “Tumša nakte, zaļa zāle” un “Kas tie tādi, kas dziedāja”, bet Māris Briežkalns aranžējis “Āvu, āvu baltas kājas”. Pirmoreiz 1997. gadā un nelielā tirāžā arī 2015. gadā izdotais albums “Kur tu teci” uzskatāms par priekšvēstnesi diviem projekta “Latvian Evergreens” latviešu klasiķu skaņdarbu aranžējumu albumiem.

"Rīgas ritmu" koncertu starplaikos Kongresu namā būs arī iespēja aplūkot un iegādāties klasiskus džeza un soulmūzikas albumus vinilā, kā arī iepazīties ar Latvijas džeza un improvizētās mūzikas vinila plašu izdevniecību "Jersika Records". Interesenti varēs paklausīties uz profesionāla studijas lenšu magnetofona "Studer B67" atskaņotus izdevniecībā analogi ierakstīto albumu lenšu oriģinālus, kā arī uzzināt par izdevniecības jau izdotajiem un plānotajiem ierakstiem. 

Informācija par festivāla koncertiem un arī meistarklasēm atrodama oficiālajā "Rīgas ritmu" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti