Rīgas projektu koris koncertēs Rīgā, Rēzeknē un tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc garās pauzes kopš kora pēdējiem koncertiem 2020. gada februārī šoruden Rīgas projektu koris (RPK) ar trīs dažādām programmām uzstāsies Rīgā un Rēzeknē. Pirmo reizi pilnvērtīgi koncertu ieraksti būs pieejami arī tiešsaistē — RPK “YouTube” kanālā, informēja RPK pārstāvji.

Sezonas pirmā jauniestudētā programma būs veltīta Anglijas garīgās mūzikas dižgariem, tostarp klausītāji tiks iepazīstināti ar Bendžamina Britena ciklu “Ad majorem Dei gloriam” un Herbeta Hovela “Mesu doriskajā skaņkārtā”.

Atsaucoties Norvēģijas Karalistes vēstniecības aicinājumam, RPK svētdien, 27. septembrī, Rēzeknes Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē atkārtos jau sekmīgi izpildīto programmu “Ceļš uz ziemeļiem”. Tā veltīta Norvēģijas kormūzikai. Arī šoreiz korim pievienosies izcilā vijolniece Agnese Kanniņa un baritons Eduards Vācietis. Ieeja koncertā bez maksas.

Turpinot kora tradīciju īstenot trīs jaunus projektus katrā sezonā, oktobra sākumā RPK izpildīs jaunu koncertprogrammu “Anglijas garīgums”.

Koncerts veltīts Anglijas garīgās mūzikas pērlēm, un tā centrālie elementi būs divu 20. gadsimta meistaru skaņdarbi — Bendžamina Britena cikls “Ad majorem Dei gloriam” un Herbeta Hovela “Mesa doriskajā skaņkārtā”. Reaģējot uz Covid-19 ietekmi un Kultūras ministrijas izstrādātajām vadlīnijām, šoreiz netiks izsludināta publiska iespēja apmeklēt koncertus, kas notiks 2. un 3. oktobrī.

Lai nodrošinātu klausītājiem iespēju dzirdēt sezonas pirmā projekta koncertu, pirmo reizi koncerta ieraksts būs pieejams tiešsaistē RPK “YouTube” kanālā — to bez maksas varēs klausīties 10. oktobrī pulksten 20.00. Koncertus filmēs videomākslinieks Emīls Apls, kurš jau vairākkārt ir sadarbojies ar RPK ierakstu un video satura veidošanā. RPK koncerti tiešsaistē klausītājiem būs pieejami bez maksas, turklāt koncerti būs baudāmi arī pēc to norises — platformas “Patreon” arhīvā, kurā abonenti varēs klausīties katru koncertu par brīvi izvēlētu ziedojuma maksu.

Oktobra vidū RPK pirmo reizi piedalīsies Rīgas A Cappella festivālā, kur ar īpaši veidotu un muzikāli izaicinošu programmu izdziedās festivāla noslēguma koncertu. Koncertā, kas notiks 18. oktobrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā, tiks iekļauta mūzika no kora skaistākajiem koncertiem: “Ceļš uz ziemeļiem”, “Anglijas garīgums” un “MacMillan”.

“Mēs esam ļoti priecīgi par šim trim iespējām parādīt savas muzikālās spējas Rīgā, Latgalē un arī interneta vidē. Pēc garās pauzes ir milzīgs prieks atkal strādāt kopīgu mērķu labā,” stāsta Rīgas projektu kora mākslinieciskais vadītājs Kristofers Volšs-Sinka. “Paldies gan Norvēģijas vēstniecībai, gan Rīgas A Cappella festivāla organizatoriem par iespēju dalīties ar mūsu unikālo repertuāru.

Es patiesi ceru, ka ar šiem koncertiem un jauno tiešsaistes iniciatīvu varēsim uzrunāt jaunus klausītājus, iepazīstināt ar mūsu muzikalitāti un kora kopskaņu.”

Rīgas projektu kori atbalsta Latvijas Nacionālā bibliotēka, koncertu "Anglijas garīgums" ierakstu un straumēšanu atbalsta Rīgas domes Izglītības, sporta un kultūras departaments.

Rīgas projektu koris (RPK) ir amatieru koris, ko 2018. gadā nodibināja tā mākslinieciskais vadītājs, amerikāņu kordiriģents Kristofers Volšs-Sinka, kurš pirms pieciem gadiem, iedvesmojoties no Latvijas koru tradīcijas un augstā kormūzikas līmeņa, pārcēlās uz dzīvi Latvijā. 2020.-2021. gada sezonā RPK ir rezidējošais kolektīvs Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti