Rīgas projektu koris izpildīs Norvēģijas kormūzikas programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas projektu koris (RPK) otro sezonu turpinās ar jaunu programmu, kurā korim pievienosies izcilā vijolniece Agnese Kanniņa un baritons Eduards Vācietis. Programma “Ceļš uz ziemeļiem” veltīta Norvēģijas kormūzikai, medijus informē kora pārstāvji.

Koncerta centrālais elements būs Edvarda Grīga cikls “Četri psalmi” – darbs, kurā atklātas gan komponista sarežģītās attiecības ar reliģiju, gan interese par nāvi un pēcnāves dzīvi. Līdztekus ciklam koris koncertā atskaņos arī vairākas Franka Havreja šūpuļdziesmu apdares, kā arī virkni tautasdziesmu apdaru korim un vijolei.

RPK aicina klausītājus uz trīs koncertiem Rīgā, Pierīgā un Vidzemē: 20. februārī Piņķu Sv. Jāņa baznīcā, sestdien, 22. februārī, Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā un svētdien, 23. februārī, Rīgā, Mārtiņa baznīcā.

RPK mākslinieciskais vadītājs Kristofers Volšs-Sinka: “Latvijā labi pazīst Baltijas valstu kormūzikas tradīcijas, taču retāk tiek pievērsta uzmanība aizjūras kaimiņiem Eiropas ziemeļos.

Lai paplašinātu zināšanas par Norvēģijas brīnišķīgo kormūzikas kanonu, mēs ar Rīgas projektu kori izpildīsim šajā ziemeļvalstī radītu skaņdarbu izlasi. Daļa no tās Latvijā izskanēs pirmoreiz.”

Diriģents uzsver, ka korim vienmēr ir prieks uzstāties kopā ar spilgtiem Latvijas solistiem. “Šoreiz mums ir patiess gods muzicēt kopā ar Agnesi Kanniņu, Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" otro vijoļu grupas koncertmeistari, kas fantastiski interpretē jebkura stila mūziku. Otrs mākslinieks – Eduards Vācietis – pieaicināts ne tikai kā solists E. Grīga ciklam, bet arī pareizas norvēģu valodas izrunas apmācībai, jo viņš to padziļināti apguvis studiju laikā Norvēģijā,” stāsta Volšs-Sinka.

Par Rīgas projektu kori

Rīgas projektu koris (RPK) ir amatieru koris, ko 2018. gadā nodibināja tā mākslinieciskais vadītājs, amerikāņu kordiriģents Kristofers Volšs-Sinka, kurš pirms četriem gadiem, iedvesmojoties no Latvijas koru tradīcijas un augstā līmeņa, pārcēlās uz dzīvi šeit. RPK pamatā ir Kristofera un koristu aicinājums iepazīstināt dziedātājus un klausītājus ar Latvijā mazāk zināmu repertuāru, katru gadu piedāvājot trīs saturiski dažādas un muzikāli izaicinošas koncertprogrammas. Kora dalībnieki ir Latvijas labāko profesionālo un amatierkoru bijušie dziedātāji, kas tiekas trīs reizes gadā pa sešām nedēļām, katrā periodā sagatavojot jaunu programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti