Rīta Panorāma

Pabeigts darbs pie īsfilmas "Tukšās Zemes Ritmi"

Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Bindi

Intervija ar diriģentu Mārtiņu Ozoliņu

Rīgas operas festivāls 2016.gadā būs veltīts Verdi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2016.gadā Rīgas operas festivāls būs veltīts Džuzepem Verdi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atklāj Latvijas Nacionālās operas (LNO) galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

"Jaunā sezona būs interesanta no dažādiem viedokļiem,” saka Mārtiņš Ozoliņš, stāstot, ka starp solistiem jaunajā LNO sezonā būs gan jauni, gan labi zināmi vārdi. Opera centīšoties aicināt vairāk pašmāju solistus, bet Rīgas operas festivāls 2016.gadā būs veltīts Džuzepem Verdi.

Jau vēstīts, ka no 5. līdz 18.jūnijam Latvijas Nacionālajā operā (LNO) norit 18. Rīgas operas festivāls, kas šogad veltīts Džakomo Pučīni daiļradei. Lai arī Galā koncertā 7.jūnijā jau Rīgas operas festivāla spožākās lapaspuses izdziedātas, tomēr festivāls turpinās un šonedēļ festivālā katrs atradīs sev piemērotus iestudējumus, norāda Mārtiņš Ozoliņš.

„Katrs atradīs sev piemērotas kaislības, emocionālo stāvokli un muzikālās krāsas, bet vakardien mēs Galā koncertā jau tās spožākās lapaspuses izdziedājām,” saka diriģents. "Tie, kas bija atnākuši, domāju, atrada katrs savu solistu, tēlu un mūziku, bet operas festivāls galu galā ir tas, kur mēs parādām ne tikai izrādes, pašmāju trupu – orķestri un kori, bet aicinām arī pasaules zvaigznes, kuru starpā ir mūsu pašu latviešu dziedātāji.”

10. un 16. jūnijā Rīgas operas festivālā tiks izrādīta „Toska”, 11. un 18.jūnijā – „Vīlas. Džanni Skiki”, 12. jūnijā – „Bohēma”, 14.jūnijā – „Manona Lesko”, 13. Un 17.jūnijā – „Madama Butterfly” ar Hiromi Omuru Čo-Čo-sanas lomā.

„Pēc vakardienas koncerta spriežot, mūsu publika jau šo dziedātāju [Hiromi Omuru] ir iemīlējusi, un es pilnīgi noteikti zinu, ka nāks uz izrādēm un būs sajūsmā,” teic diriģents, paredzot, ka Omuru vēl noteikti kādreiz redzēsim uz LNO skatuves.

Mārtiņš Ozoliņš atklāj, ka festivāla laikā ir pārrunāti kopīgi plāni ar operzvaigzni Maiju Kovaļevsku, taču konkrētus iestudējumus nenosauc.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti