Rīgas Operas festivālam šogad pieaudzis apmeklētāju skaits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas Operas festivāla vidējie apmeklētības rādītāji šogad sasnieguši 98% atzīmi. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tas ir par 24% vairāk, jo pērn festivāla apmeklējums bija vien 74%, norāda Latvijas Nacionālās operas (LNO) sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena

Kopumā Rīgas Operas festivālu šogad noskatījušies 8349 skatītāji, bet vidējā biļetes cena uz festivāla pasākumiem bijusi Ls 17,67.

16. Rīgas Operas festivāls risinājās no 4. līdz 16. jūnijam, un tā centrā bija Riharda Vāgnera tetraloģija „Nībelunga gredzens”. LNO astoņu gadu darba rezultāts Rīgā pulcēja skatītājus no visas pasaules, izpelnoties izcilu novērtējumu arī starptautiskajos medijos. Līdzās tetraloģijai skatītājiem tika piedāvāti arī spilgtākie LNO jauniestudējumi: G.Doniceti opera „Lucia di Lammermoor”, Dž.Pučīni operas „Toska” atjaunojums, A.Dzenīša operas „Dauka” koncertuzvedums, kā arī divi Džuzepes Verdi mūzikas Galā koncerti.

Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ šogad krietni pieaudzis festivāla apmeklētāju skaits, ir LNO veiksmīgi realizētā mārketinga un pārdošanas stratēģija, uzskata LNO pārstāvji. Biļešu pārdošanu uz „Nībelunga gredzena” izrādēm LNO uzsāka jau pagājušajā vasarā, sadarbojoties gan ar Latvijas, gan starptautiskajām tūrisma firmām, iesaistoties arī vairākās tūrisma mesēs un uzrunājot dažādu valstu Vāgnera biedrības. Rezultātā biļetes uz visām četrām tetraloģijas izrādēm tika izpārdotas jau februārī; visaktīvākie biļešu pircēji bija operas mīļotāji no Vācijas, Austrijas un Skandināvijas valstīm.

Lielu publikas interesi raisīja arī Dž. Verdi mūzikas Galā koncerts, uz kuru biļetes tika izpārdotas martā, tāpēc, respektējot skatītāju vēlmes, LNO festivālā iekļāva arī otru koncertu.

LNO sezonas vidējais apmeklētības rādītājs bijis ļoti augsts - apmeklējuma vidējais rādītājs gada pirmajos piecos mēnešos bija 94%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti