«Rīgas Modes» kļūst par «Austras balvas» laureāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Grupa „Rīgas Modes” par albumu “Fantastiski” saņēmusi „Austras balvu 2016”, to ceturtdien, 24.novembrī, īpašā preses konferencē „K.K.fon Stricka villā” paziņoja balvas iniciatori.

„Austras balvas” ieguvēji „Rīgas Modes” saņēma ne tikai koktēlnieka Daniela Vainakovska radīto Austras koka trofeju, bet arī naudas balvu 1000 eiro apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina LaIPA. Tāpat preses konferences laikā tika pasniegta arī portāla „Delfi” simpātiju balva, kuras ieguvēju īpašā balsojumā noteikuši portāla apmeklētāji. Tās ieguvējiem Arturam Skutelim un Tvērumiem „Delfi” dāvās reklāmas iespējas savā portālā 1000 eiro apmērā.

 

Austras balvu par gada albumu Latvijas mūzikā saņem @rigas.modes!

A photo posted by Toms Grēviņš (@tomsgrevins) on

Ziņots, ka šogad uz „Austras balvu” pretendēja vairāk nekā 70 albumu, no kuriem žūrijas locekļi izvēlējās desmit nominantus:

  • Arturs Skutelis un Tvērumi – Audums
  • Audience Killers – Floating Islands
  • Carnival Youth - Propeller
  • Deniss Paškevičs - Yours Faithfully
  • Elizabeta Lāce - Mõaiga
  • Juris Simanovičs – Kā samierināties ar savu nenozīmību
  • Kasetes - Jaunā kārtība
  • Rīgas modes - Fantastiski
  • Stūrī Zēvele – Labdien
  • Židrūns - Židrūns un tas, ko nevar nest

Līdzās balvas organizatoriem Laurim Anstrautam un Normundam Vucānam, preses konferencē piedalījās arī „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības” (LaIPA) izpilddirektore Liena Grīna, portāla „Delfi” kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe un pagājušā gada „Austras balvas” ieguvēja Alise Joste.

„Austras balva” ir mūzikas apbalvojums, ko pasniedz gada labākajam mūzikas albumam Latvijā. Šī balva pirmo reizi tika pasniegta pirms gada, kad par uzvarētāju tika atzīts Alises Jostes albums “Hardships Are Ships”. Šogad uz balvu pretendēja albumi, kas izdoti no pagājušā gada 18.novembra līdz šī gada 18. oktobrīm, ar vismaz vienu latvieti vai Latvijā dzīvojošu mūziķi starp šī darba autoriem. Tos vērtēja mūzikas žurnālistu, mūziķu un mūzikas industrijas profesionāļu žūrija ar pārstāvjiem gan no Latvijas, gan no Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas un Lielbritānijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti