Rīgas Lutera draudzes kora jubilejas koncertā skanēs mūziķa Kaspara Zemīša pirmatskaņojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Lutera baznīcā pēc dievkalpojuma svētdien, 26. janvārī, notiks Rīgas Lutera draudzes kora (RLDK) 5 gadu jubilejas koncerts, kurā līdzās labi pazīstamiem pasaules un latviešu garīgās mūzikas darbiem paredzēts arī mūziķa Kaspara Zemīša darba pirmatskaņojums “Tev par pilsoni, pasaule, nederu” ar dzejnieces Māras Zālītes vārdiem, medijus informē kora pārstāvji.

Koncertā gaidāmo patriotisko pirmatskaņojumu “Tev par pilsoni, pasaule, nederu” mūziķis Kaspars Zemītis velta Rīgas Lutera draudzes korim, piecu gadu jubilejā tam vēlot: "Profesionālu izaugsmi, plašu koncertdarbību, aktīvu un regulāru dziedāšanu dievkalpojumos!" Tieši Kaspara Zemīša iniciatīva bija izveidot Rīgas Lutera draudzes kori, un koristu vidū viņš tiek dēvēts par RLDK krusttēvu.

“Esam gandarīti, ka pirms pieciem gadiem Rīgas Lutera draudzē izveidotais koris spējis tik strauji augt, ar neatlaidīgu darbu uzlabot muzikālo sniegumu, ieņemot noteiktu lomu Latvijas kormūzikas dzīvē.

Esam viens no retajiem Latvijas baznīcu koriem, kas izpilda ne tikai garīgo, bet arī laicīgo mūziku, piedalījāmies iepriekšējos un noteikti būsim arī nākamo Dziesmu svētki dalībnieki.

Priecē, ka mūsu darbu īpaši novērtē draudzē, protams, ka tieši Torņakalna baznīcā mūsu uzstāšanās vienmēr ir īpašākās! Kopīgiem koristu un draudzes spēkiem esam izveidojuši arī kora tērpus, nošu mapes. Muzikālo ieceru tālākajam darbam ir daudz, pēc jubilejas turpināsim tās īstenot,” sola Rīgas Lutera draudzes jauktā kora diriģents Matīss Tučs.

Rīgas Lutera draudzes kora piecu gadu jubilejas koncertu diriģēs Matīss Tučs, Linda Naudiņa, Aleksandra Špicberga. Programmā skanēs komponistu Knuta Nīsteda, Arvo Perta, Boba Čilkota, Lindas Naudiņas, Renāra Kaupera, Riharda Dubras, Matīsa Tuča, Jāņa Kalniņa, Romāna Grantovska, Jāņa Cimzes un Kaspara Zemīša skaņdarbi.

Ieeja koncertā bez maksas.

Atjaunotā Rīgas Lutera draudzes jauktā kora pirmais mēģinājums notika 2015. gada 10. novembrī, pakāpeniski izveidojot un nostiprinot četras balsu grupas, aktīvi darbojas aptuveni 40 koristi – lielākā daļa ir draudzes locekļi. Rīgas Lutera draudzes koris izpilda garīgo un laicīgo mūziku, ir izveidojis arī veiksmīgu radošo sadarbību ar vairākiem Latvijas koru kolektīviem. Bijis viens no Latvijas koru mūzikas lielākā pasākuma – Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku dalībnieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti