Rīgas Latviešu biedrības namā izskanēs Latvijas un Krievijas koru sadraudzības koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris “Austrums” un Ņižņijnovgorodas Lingvistiskās universitātes koris (Krievija)  aicina uz koru sadraudzības koncertu. Programmā Ārija Šķepasta kompozīcijas un aranžijas korim, pasaules tautu kormūzika, informēja Rīgas Latviešu biedrībā.

Dobroļubova Valsts lingvistiskās universitātes Akadēmisko kori Ņižņijnovgorodā 1991. gadā nodibināja Krievijas kultūras personība Vera Sladčenko; tajā dzied studenti gan no Valsts lingvistiskās universitātes, gan arī no citām augstskolām. Tā mākslinieciskais vadītājs ir Maksims Ivanovs. Kora darbi ir veidoti īpašās apdarēs, savos 27 pastāvēšanas gados koris ir izpildījis kompozīcijas vairāk nekā 30 valodās. 2018. gadā koris devās koncertturnejā pa Eiropu.

Koris vienmēr priecājas satikt līdzīgi domājošus cilvēkus un tos, kuriem interesē viņu māksla; kora dalībnieki novērtē viedokļus un iedvesmu, ko cilvēki gūst no kora uzstāšanās, un koris aug kopā ar jauniem biedriem, iegūst jaunu pieredzi un jaunus spilgtus iespaidus. Dobroļubova Valsts lingvistiskās universitātes Akadēmiskā kora koncertprogramma ir tradicionālās kora mūzikas stilu sintēze ar jaunajām tendencēm mūzikā, kā arī ar dažiem minimālisma un dejas elementiem. 

Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris "Austrums" dibināts 1987.gadā, tā radošā kolektīva pamatsastāvā ir dziedātāji vecumā no 16 līdz 45 gadiem, un kopš pirmsākumiem kora mākslinieciskais vadītājs ir Ārijs Šķepasts. Koris uzkrājis nenovērtējamu starptautisko pieredzi kā festivālos, tā konkursos, plūcot laurus dažādās Eiropas valstīs, tostarp Nīderlandē, Šveicē un Ungārijā. Tikpat nozīmīga koristiem ir uzstāšanās pašu mājās – koncerti tiek rīkoti gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās un lauku rajonos, savus klausītājus uz tikšanos aicinot lielākoties vietējās baznīcās. Arī ārvalstīs līdzās latviskās kora kultūras tradīciju prezentēšanai "Austruma" repertuārs, kura izvēlē aktīvi iesaistījušies paši dziedātāji, nekad neiztiek bez sakrālās mūzikas.

Rīgas Latviešu biedrības kamerkora "Austrums" misija allaž ir bijusi nodrošināt kvalitatīvu nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pieejamību plašai sabiedrībai, latviešu tautas tradīciju saglabāšana un izkopšana, latviešu kora mūzikas popularizēšanas veicināšana ārzemēs, jaunatnes iesaistīšana kora muzicēšanā, un tieši tas arī tiks atspoguļots koru sadraudzības koncertā 27. aprīlī plkst. 17.00 “Māmuļā” jeb Rīgas Latviešu biedrībā. Koncerta sākums plkst. 17.00, tas notiks biedrības nama Zelta zālē. Ieeja koncertā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti