Rīta Panorāma

Rīgas Krievu teātra grands aktieris Jakovs Rafalsons monoizrādē

Rīta Panorāma

Austrālijā radīts flīģelis ar 108 taustiņiem

Rīgas Latviešu biedrības 150 gadu jubilejas nedēļa - folkloras diena

Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisijai aprit 25 gadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pēc ieskaņas pasākuma ar Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra lugu “Seši mazi bundzenieki” – sākusies Rīgas Latviešu biedrības “lielā nedēļa”: tajā līdz pat sestdienai ar zinātnisko konferenci, koncertiem, izstādēm un grāmatas atvēršanu tik atzīmēta biedrības 150 gadu jubileja. Svētku nedēļu ievada Folkloras diena, un tajā piepulcējas vēl viena jubileja – 25 gadi, kopš izveidota Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisija.

“Jau ir visi 25 gadi, kad 1993.gada sākumā pētniekam  Pēterim Grāvītim radās ideja, ka Rīgas Latviešu biedrībā taču nav bijusi Folkloras komisija. Taču noteikumi bija tādi, ka drīkstēja atjaunot biedrību tādu, kāda tā bija. Tad  cilvēki sanāca kopā un nolēma, ka šādu komisiju vajag,” pastāstīja Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisijas izveidotājs Ernests Spīčs. Komisiju viņš dibinājis kopā ar Māru Mellēnu un Valdi Muktupāvelu.

Folkloras diena sāksies ar “Sprīdīša skolu”. Šim projektam ir 16 gadu, norādīja Folkloras komisijas vadītāja Margita Poriete. Tas ir folkloras pasākums bērniem, kurā notiek izzinošas nodarbības dažādos folkloras žanros.  Plkst. 14.00 gaidāma arī izstādes atklāšana – tajā ietvertie uzskates līdzekļi daļa ir pašu veidoti, citi nākuši no Folkloras komisijas biedru ģimenes kolekcijām, būs arī attēli par darbību 25 gadu garumā, teica Poriete.

Vakarā būs iespēja arī dzirdēt kokļu koncertu Zelta zāles akustikā. Tajā skanēs gan tradicionālas melodijas, gan dalībnieku pašu rakstītā mūzika un apdares. Koncerta beigās rīkotāji sola arī dejas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti