Rīta Panorāma

Ērces

Rīta Panorāma

Sižets no sērijas ''Zolitūdes mācība''

Jauno tenoru koncerts

Rīgas Latviešu biedrībā koncertu sniegs trīs jaunie tenori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Iedvesmojoties no populāriem latviešu un itāļu tenoriem, 22. aprīlī plkst.19 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē pirmo koncertu “Concerto d'Amore” sniegs trīs jaunie tenori - Mihails Čuļpajevs, Raimonds Počs un Emīls Kivlenieks. 

Koncertā skanēs neapolitāniešu dziesmas. Populārās melodijas pieskaitāmas pie tenoru zelta repertuāra. Programmā iekļauti Rudžjēro Leonkavallo, Džoakīno Rosīni, Džuzepes Verdi, Sergeja Rahmaņinova, Jāņa Zālīša, Antonīna Dvoržāka un citu komponistu skaņdarbi.

Jaunie tenori koncerta programmu veidojuši, aptverot plašu emociju gammu - no vīrišķības un drosmes pilnām melodijām līdz patiesam un smalkam sentimentam.

Lai arī kopīgu koncertu jaunie mākslinieki sniegs pirmo reizi, publika un kritiķi viņus ievērojuši jau iepriekš. Mūzikas apskatnieki atzinīgi novērtējuši Mihaila Čuļpajeva mākslinieciskumu Trufaldīno tēlā Prokofjeva operā "Mīla uz trim apelsīniem". Arī Emīls Kivlenieks jau ir debitējis dažādos teatrālos uzvedumos, savukārt Raimonda Poča sniegums atzinīgi vērtēts operstudijas "Figaro" iestudējumos.

Koncertu muzikāli papildinās soliste Zane Jankuna un pianiste Lelde Tīrele, savukārt koncerta veidošanā piedalījusies režisore Lūcija Ņefedova. 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti