Rīgas gospelkoris dodas Latvijas koncertturnejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Adventes laikā Rīgas gospelkoris dodas Latvijas koncertturnejā - koncerti skanēs Cēsīs, Gulbenē, Smiltenē, Bauskā, Lielvārdē, Ogrē, Piņķos, Tukumā  un Rīgā.

Svētku koncertus Rīgas gospelkoris veltīs mūziķim, kurš dziedātājus, gadiem ejot, iedvesmojis visvairāk - mūsdienu gospel mūzikas leģendai Kirkam Frenklinam.

"Vairāk nekā desmit kora pastāvēšanas gados esam izpildījuši daudz un dažādu autoru dziesmas, bet tagad ir pienācis brīdis pateikt paldies kora pirmajam iedvesmas avotam. Nav bijis koncerts, kurā mēs neizpildītu kādu skaņdarbu no Kirka Frenklina plašās daiļrades, tādēļ šajā svētku programmā skanēs kora mīļākās dziesmas no mākslinieka repertuāra, kā arī, protams, dziesmas Ziemassvētku noskaņās," stāsta kora diriģents Jānis Maslovskis.

Kirks Frenklins ir viens no pirmajiem, kurš apvienoja tādus mūzikas žanrus kā gospel, hip hop un r'n'b, apvienojot arī šo žanru piekritējus. Savu profesionālo darbību mūziķis sāka 1992.gadā, muzicējot gan kopā ar paša izveidotiem koriem, gan kā solomākslinieks. Viņš ir saņēmis deviņas "Grammy" balvas, 16 "Dove Awards" un citas prestižas mūzikas balvas.

Rīgas Gospelkoris pastāv vairāk nekā desmit gadus, kuru laikā tas aktīvi koncertējis kā Latvijā, tā arī citviet pasaulē - ASV, Norvēģijā, Vācijā, Kiprā. Kora dziedātāji pieredzi smēlušies pie gospel mūzikas pasniedzējiem un izpildītājiem no ASV, Polijas, Lielbritānijas un Vācijas. Šovasar Pasaules koru olimpiādē Rīgā gospel mūzikas čempionu kategorijā Rīgas gospelkoris izcīnīja Zelta medaļu.

Rīgas gospelkora koncerti notiks 29.novembrī plkst. 15 Cēsu Svētā Jāņa baznīcā, 13.decembrī plkst. 13 Smiltenes Evanģēliski luteriskajā baznīcā, 13.decembrī plkst. 18 Gulbenes Evanģēliski luteriskajā baznīcā, 14.decembrī plkst. 16 Bauskas kultūras namā, 20.decembrī plkst. 15 Lielvārdes Evanģēliski luteriskajā baznīcā, 20.decembrī plkst. 18 Ogres Trīsvienības baptistu draudzē, 21.decembrī plkst. 12 Piņķu Svētā Jāņa baznīcā, 21.decembrī plkst. 19 Tukuma Evanģēliski luteriskajā baznīcā un 26.decembrī plkst. 18 Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti