Rīgas festivāls ir uzņemts Eiropas festivālu asociācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas festivālu asociācijas 2013. gada ģenerālajā asamblejā Granādā, Spānijā asociācijas biedri, balsojot “par”, uzņēma Rīgas festivālu Eiropas festivālu asociācijā (EFA).

Rīgas festivāls ir pirmais un pagaidām vienīgais Latvijas kultūras forums, kas uzņemts šajā asociācijā.

”Rīgas festivāla mākslinieciskais vadītājs, VSIA “Latvijas Koncerti” direktors Guntars Ķirsis neslēpj gandarījumu par EFA balsojumu:

Dalība Eiropas festivālu asociācijā pavērs plašas sadarbības iespējas ar citiem Eiropas festivāliem kopprojektu veidošanā un apmaksātu menedžmenta meistarklašu rīkošanā, kā arī piedāvās jaunas iespējas Latvijas mūzikas eksporta attīstībai.

Eiropas festivālu asociācijas 2013. gada ģenerālā asambleja un konference notika Granādā no 18. līdz 21. aprīlim, un šogad to organizēja viens no senākajiem asociācijas biedriem – Granādas starptautiskais mūzikas un dejas festivāls. Tā bija iespēja 145 dalībniekiem (62 festivālu pārstāvjiem) no 35 valstīm tikties ar saviem kolēģiem – festivālu direktoriem, lai profesionālā atmosfērā dalītos ar idejām, pieredzi un aktualitātēm, vērtētu festivālu pienesumu un meklētu jaunus iedvesmas avotus mūsdienu pasaulē.

Eiropas festivālu asociācija ir vecākais kultūras tīkls Eiropā, kas apvieno prestižākos festivālus Eiropā un ārpus tās robežām. Zināmākie asociācijas biedri ir BBC Proms, Berliner Festspiele, Briseles BOZAR, Chorégies d’Orange, Edinburgas festivāls, Eksanprovansas festivāls, Flandrijas festivāls, Lucernas festivāls, “Prāgas pavasaris”, Reikjavīkas mākslu festivāls, Rosīni operfestivāls Pezāro, Sanktpēterburgas "Baltās naktis”, Valonijas festivāls.

Asociācija dibināta 1952. gadā Ženēvā, un tā bija izcilā diriģenta Igora Markeviča un ievērojamā filosofa Denī de Ružmona (Rougemont) kopīga iniciatīva. Kopš tās dibināšanas asociācija no 15 biedriem izaugusi par dinamisku tīklu, kas pārstāv vairāk nekā 100 mūzikas, dejas, teātra un daudznozaru festivālu, valsts svētku asociācijas un kultūras organizācijas no 43 valstīm.

Rīgas festivāls šogad notiks no 3. līdz 20. jūnijam, pulcējot izcilākos Latvijas un pasaules māksliniekus. Koncertos dzirdēsim mūsu izcilos mūziķus Vestardu Šimkus un Baibu Skridi, Lielās mūzikas balvas 2012 laureāti akordeonisti Kseniju Sidorovu, Latvijas Radio kori un valsts akadēmisko kori “Latvija", pianistu Juri Žvikovu, publikas iemīļoto dziedātāju Renāru Kauperu, Latvijas sitaminstrumentu zvaigznes, kanādiešu mecosoprānu Mišu Brigergosmani, Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri u. c.

Rīgas festivāls ir lielākais klasiskās mūzikas festivāls Baltijā, to rīko VSIA “Latvijas Koncerti”, pulcējot pasaules klasiskās un džeza mūzikas zvaigznes un Latvijas spožākos māksliniekus. Pagājušajā gadā festivālu apmeklēja 10000 cilvēku, no kuriem 4000 bija ārvalstu viesi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti