Kultūras ziņas

Lauras Pīgoznes izstāde "Plīvo stumbri"

Kultūras ziņas

Dzintara ceļš Londonā — uz skudru mugurām

"Rīgas festivāls" uz Rīgu atved Pekinas operas trupu

Rīgas festivāls atved Pekinas operas trupu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nu jau piekto gadu Rīgā notiek "Latvijas koncertu" organizētais Rīgas festivāls, ko paši rīkotāji sauc par nozīmīgāko klasiskās mūzikas notikumu Baltijā. Šogad festivāls uz Rīgu atvedis Pekinas operas trupu.

Rīgas festivāls, kas katru gadu pulcē pašmāju un starptautiskas mūzikas zvaigznes, šogad norisināsies Rīgā un Jūrmalā teju mēneša garumā.

Jau vēstīts, ka festivālu atklās Arvo Perta, Gijas Kančeli un Pētera Vaska mūzikas koncerts ar kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” un Latvijas Radio kora piedalīšanos.

"Par šo festivālu mēs vairākas reizes varam teikt – pirmo reizi. Festivālam šogad ir piecu gadu jubileja, tas notiek piekto reizi, pirmo reizi skanēs fadu, pirmo reizi būs Pekinas opera, pirmo reizi festivālā būs Hardijs Lediņš un varam teikt - ļoti daudzas lietas būs pirmo reizi," stāsta Latvijas koncertu vadītājs Guntars Ķirsis. "Festivāla īpašais notikums ir pati festivāla atklāšana. Mums ir trīs vaļi, trīs spīdekļi, Pēteris Vasks, Gija Kančeli un Arvo Perts."

Jau nākamnedēļ, 1. jūnijā, Latvijas Nacionālajā operā pirmo reizi Latvijā ar izrādi "Jan ģimenes varones" viesosies Pekinas Nacionālās operas trupa .

"Viss būs nepierasts, viss būs savdabīgs, arī pats nosaukums "opera" parādās tīri nosacīti, tā ir mūzikas drāma, bet tā atšķiras no mums pierastās operas," uzsver mūzikas vēstures profesors, muzikologs Boriss Avramecs..

Iestudējuma "Jan ģimenes varones" pamatā ir Senās Ķīnas leģenda par Jan dzimtu. Visi vīrieši iet bojā karā. Lai nosargātu savu zemi un atriebtu dzimtas vīriešu nāvi, ģimenes sievietes nolemj apvienoties un sakaut ienaidnieku.

Tāpat festivālā plānots atzīmēt Raiņa un Aspazijas 150. gadu jubileju Dzintaru koncertzālē ar koncertuzvedumu "Tur, kur gars ar garu jūtās satiekas". Tajā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un jauniešu koris "Kamēr...". Bet Rīgas Kongresu namā 4.jūnijā skanēs Raimonda Paula un Gijas Kančeli kinomūzikas koncerts.

Rīgas festivāla noslēgumā 20. jūnijā skanēs Bēthovena Devītā simfonija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti