Rīta Panorāma

Degvielas cenas pagaidām stabilas

Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts robežsardzes priekšnieku Normundu Garbaru

Rīgas festivāls

Rīgas festivāls atklāj mazāk pazīstamas un neatklātas Mocarta mūzikas pērles

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pašā vasaras sākumā Rīgā pulcējas Eiropā pazīstami simfoniskie orķestri, vadošie Latvijas orķestri un kamermūziķi, lai piedalītos Rīgas festivālā, kurš ar katru gadu iemanto arvien lielāku klausītāju atsaucību.

Šodien,16.jūnijā, Mazajā ģildē notiek klarnetista Egīla Šēfera, Latvijas Nacionālās operas solistes Ingas Šļubovskas un pianista Toma Ostrovska koncerts. Programmā: Volfgangs Amadejs Mocarts, Džirolamo Saljēri, Francis Šūberts, Roberts Šūmanis, Džakomo Meijerbērs.

Nepazīstamās, nezināmās, neatklātās Mocarta mūzikas pērles skanēs koncerta pirmajā daļā, savukārt otrajā baudīsim gan Franča Šūberta darbu “Ganiņš uz klints” ar Vilhelma Millera vārdiem, vienu no skaistākajiem skaņdarbiem soprānam, klarnetei un klavierēm, gan šim pašam sastāvam komponēto Džakomo Meijerbēra “Ganu dziesmu” jeb, kā Egīls Šēfers smej, dziesmu par viņu (Schäfer vāciski nozīmē – gans). Skanēs arī Roberta Šūmaņa dziesmas un romances.

„Ingai ir viena no skaistākajām balsīm latviešu dziedātāju vidū, viņa pārsteidz ar ārkārtīgi gaišu, skaistu tembru, viņas muzicēšana ir patiesa, un tas mani visvairāk uzrunā,” par kolēģi saka Egīls Šēfers.

“Iemīlējos tajā vieglumā, ar kādu viņi muzicē, kā dzied Inga – viņai ir tik viegla, debešķīga balss, gaiša un sievišķīga – tik piemērota Mocarta sakrālajam repertuāram. Nu, trāpīts desmitniekā! Nodomāju – lūk, tas ir Mocarts, kādu to redzu un jūtu arī es! Protams, uzrakstīju ļoti cildinošu recenziju,” stāsta Egīls, kuram

Šēferam ar Mocartu ir īpašas attiecības – gan patīk, gan padodas. Pat Lielā mūzika balva 2013 nopelnīta tieši par Mocarta koncerta interpretāciju.

Savukārt Inga Šļubovska novērtē Egīlu Šēferu kā pasaules klases mākslinieku, kurš mācījies pie izciliem skolotājiem un tas uzreiz ir dzirdams.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti