«Rīgas festivālā» skanēs ģitārista Matīsa Čudara jaundarbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

VSIA “Latvijas koncertu” organizētajā “Rīgas festivālā” 16. jūnijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā ģitārists Matīss Čudars satiksies ar Latvijas Radio kora grupu.

Koncerta programmā skanēs Matīsa Čudara jaundarbi, diriģents būs Kaspars Putniņš, informēja “Latvijas koncertu” sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

“Rīgas festivāls” notiks no 9. līdz 20. jūnijam. Festivāla programmā šogad gan gaismas un mīlestības pielieta mūzika, kas apliecina lūgšanu spēku,  gan muzikālas sapņu ainas; skanēs arī 20. gadsimta mūzika un provokatīva jaunrade.

Festivāla noslēgumā visu vainagos koncerts, kas tapis sadarbībā ar fondu “Baltijas muzikālās sezonas” –  Latvijas valsts simtgades ietvaros notiekošajā koncertciklā “Dzimuši Latvijā” mūsu pašu lepnums mecosoprāns Elīna Garanča uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies ar vienu no Eiropas klasiskās mūzikas simboliem – “Vīnes filharmoniķiem” un harismātisko venecuēliešu diriģentu Rafaelu Pajari.

Matīss Čudars ir viens no talantīgākajiem un daudzpusīgākajiem latviešu ģitāristiem – viņa spēlē brīvs improvizācijas gars savijas ar spēju iejusties gan baroka mūzikā, gan mūsdienu komponistu skaņumākslā un uzplaukt kā flamenko, tā arī rokmūzikā un džezā. Par to, ka Matīss pilns svaigu un oriģinālu ideju, varēs pārliecināties arī šajā koncertā, kura centrā likti tieši viņa jaundarbi – skaņās tērptas Dievam veltītas mīlestības vārsmas ar saknēm dažādu laikmetu un dažādas izcelsmes mistiķu darbos. Mūziķiem pievienosies arī sitaminstrumentālists Ivars Arutjunjans.

Matīss Čudars skolojies Rīgas Doma kora skolā un Amsterdamas konservatorijā. Viņš ir “Riga Jazz Stage 2017” pirmās vietas ieguvējs. Pērn ar savu spēli Matīss sajūsmināja Osvaldo Golihova operas “Ainadamar” iestudējumā “Cēsu mākslas festivālā”. Turpat Cēsīs bez Matīsa klātbūtnes neiztika arī ''LNSO vasarnīcas'' košais koncerts “Vakars kvadrātā ar Džimiju Hendriksu, The Beatles un The Rolling Stones”.

Rudens pusē uz Lielās ģildes skatuves Matīss atklājās Baha mūzikā un Agnetas Krilovas jaundarbā saspēlējās ar “Trio Nyx”. Koncertprogramma “Merkurijs uz mēness”, kurā Matīss Čudars spēlēja kopā ar orķestri “Rīga”, pērn tika nominēta Lielajai mūzikas balvai 2016 kategorijā “Gada koncerts”. Matīss tika nominēts arī Lielajai mūzikas balvai 2017 kategorijā “Gada mūziķis”.

“Rīgas festivālu” atbalsta Rīgas dome un Jūrmalas pilsētas dome. Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti