Rīgas festivālā pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Maskata Koncerts akordeonam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas festivāls norisināsies no 5. līdz 17. jūnijam. Festivāla desmitgadē klausītājus gaida tikšanās akordeonisti Kseniju Sidorovu un pianistu Vestardu Šimku, sitaminstrumentu ansambli “Perpetuum Ritmico”, “Sinfonietta Rīga”, Latvijas Radio kori, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Īpašie viesi – viens no mūsdienu dinamiskākajiem klezmeru mūzikas ansambļiem pasaulē – “Kleztory” no Kanādas, medijus informē organizatori. Koncertos izskanēs Kloda Debisī un Sergeja Prokofjeva skaņdarbi, tango ritmi, spāņu un latīņamerikāņu mūzika, kā arī lūgšana “Ave Maria”. Pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Artura Maskata Koncerts akordeonam ar orķestri. 

Rīgas festivālu 5. jūnijā Lielajā ģildē atklās spožā pianisma zvaigzne Vestards Šimkus, atskaņojot smalki tēlaino Kloda Debisī mūziku. Impresionisma gleznas uzburs skaņdarbi – ''Balāde'', ''Noktirne'', “Līksmības sala”, “Deja”. Savukārt no Sergeja Prokofjeva daiļrades lappusēm skanēs Pastorālā sonāte, “Pastaiga”, “Ainava” un citi.

11. jūnijā Spīķeru koncertzālē valdīs temperamentīgie flamenko ritmi. Sitaminstrumentu zvaigznes – ansamblis “Perpetuum Ritmico” – atskaņos spāņu un latīņamerikāņu mūziku.

12. jūnijā Lielajā ģildē klausītājus gaida tikšanās ar pasaules atzinību guvušo akordeonisti Kseniju Sidorovu un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Diriģenta Andra Pogas vadībā skanēs Igora Stravinska “Tango” un Dmitirija Šostakoviča Piecpadsmitā simfonija.

Festivāla īpašais notikums būs Artura Maskata Koncerta akordeonam ar orķestri pasaules pirmatskaņojums.

Sv. Jāņa baznīcā 16. jūnijā Latvijas Radio koris atskaņos programmu, kuras centrālā ass būs lūgšana “Ave Maria”, kas uzrunājusi 19. gadsimta dižgarus Fēliksu Mendelszonu-Bartoldi un Johanesu Brāmsu, kā arī mūsdienu latviešu komponistus – Maiju Einfeldi, Andri Dzenīti un Rihardu Dubru.

17. jūnijā Rīgas festivāla noslēgumā pārsteigumu sagādās “Sinfonietta Rīga”, kas pirmo reizi atskaņos emocionāli piesātināto, aizraujošo un dinamisko klezmeru mūziku kopā ar ansambli “Kleztory” no Kanādas. Ansamblis ir koncertējis Kanādā, ASV, Holandē, Vācijā, Austrijā, Beļģijā, Brazīlijā, Meksikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti