Rīgas festivāla noslēgumā - pirmoreiz Latvijā «Vīnes filharmoniķi» kopā ar Elīnu Garanču

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar orķestra “Vīnes filharmoniķi” un pasaulē pazīstamā latviešu mecosoprāna Elīnas Garančas koncertu 20.jūnija vakarā Dzintaru koncertzālē noslēgsies Rīgas festivāls.

Koncertā skanēs ungāru komponista Bēlas Bartoka Koncerts orķestrim, Ludviga van Bēthovena Trešā uvertīra “Leonora”, kā arī Gustava Mālera dziesmas. Koncertu diriģēs venecuēlietis Rafels Pajare. Mūziķi ar šo programmu jau uzstājušies Vīnē un Viļņā, bet pēc koncerta Dzintaros dosies uz Tallinu.

Guntars Ķirsis par gaidāmo koncertu
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

Latvijā koncerts iekļauts Latvijas valsts simtgades koncertciklā “Dzimuši Latvijā”, iepriekš medijiem stāstīja Dzintaru koncertzāles vadītājs Guntars Ķirsis: “Man ir ļoti liels prieks, ka, sakopojot un apvienojot visus spēkus, mums ir izdevies uzaicināt pirmoreiz Latvijā Vīnes filharmoniķus. Pārsvarā šī programma būs orķestrāla – gan Bēlas Bartoka, gan Bēthovena uvertīra “Leonora”, un ļoti skaista rota pie šī Vīnes filharmoniķu koncerta būs Elīnas Garančas uzstāšanās, kura atskaņos Mālera dziesmas ar orķestri. Esam ļoti priecīgi, ka šādi zvaigznes ir sastājušās.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti