Rīgas Ekonomikas augstskolas jauktais koris triumfē starptautiskā koru konkursā Čehijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) jauktais koris izcīnījis "Grand Prix" 26.Starptautiskajā Ziemassvētku un adventa laika mūzikas konkursā Prāgā, Čehijā, inofrmēja kora diriģente Elīna Karaseva.

Diriģentu Karasevas un Laura Gosa vadībā REA jauktais koris ieguva zelta diplomu jaukto koru kategorijā un speciālbalvu par nigēriešu Ziemassvētku dziesmas “Betelehemu” izpildījumu. Tāpat koris tika atzīts par visa konkursa uzvarētāju, saņemot augstāko žūrijas vērtējumu pēc uzstāšanās konkursa fināla kārtā. REA kora tenors Kārlis Eniks ieguva žūrijas speciālbalvu par labāko solo sniegumu.

REA koris konkursa programmā atskaņoja Sergeja Rahmaņinova, Ulas Gjeilo, Emīla Dārziņa skaņdarbus, latgaliešu tautas dziesmu “Duido” Ilonas Rupaines apdarē un nigēriešu ziemassvētku dziesmu “Betelehemu” Vendela Valuma salikumā.

Konkursā Latviju pārstāvēja arī jauktais koris “Tume” Rūdolfa Bacāna vadībā, kas arī saņēma zelta diplomu jaukto koru kategorijā un tika izvirzīts uz otro kārtu.

Starptautiskais čehu komponista Petra Ebena vārdā nosauktais Ziemassvētku un adventa laika mūzikas konkurss Prāgā notiek jau 26.reizi. REA jeb Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā jauktais koris šajā konursā piedalījās arī 2009.gadā, kad ieguva zelta diplomu un balvu par labāko Petra Ebena kompozīcijas izpildījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti