Rīta Panorāma

Intervija ar MX Yamaha komandas motokrosa braucēju Mairi Pumpuru

Rīta Panorāma

Izstāde "Dienaskārtība" Cēsu koncertzālē

Intervija ar diriģentu Aināru Rubiķi un saksofonistu Aigaru Raumani

Rīgas Domu pieskandinās Bahs, Šūberts un Šūmanis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ik gadu orķestris "Rīga" augustā klausītājus aicina uz klasiskās mūzikas koncertiem Rīgas Domā. Sadarbībai šajā gadā orķestris aicinājis virkni diriģentu, ērģelnieku un solistu, tostarp gaidāma atkalsatikšanās ar diriģentu Aināru Rubiķi koncertā “Bahs, Šūberts, Šūmanis”, kas 11. augustā skanēs Rīgas Domā.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” diriģents Ainārs Rubiķis tēlaini izteicās, ka ar pūtējorķestri “Rīga” viņu saista “mīlestība no pirmā acu uzmetiena”. Muzikālā sadarbība diriģentam un orķestrim uzsākta vien pirms dažiem gadiem, taču ātri atrasta kopēja valoda un “muzikālais vilnis”.

Koncertā “Bahs, Šūberts, Šūmanis” kopā ar orķestri “Rīga” uzstāsies arī ērģelniece Ilze Reine un saksofonists Aigars Raumanis, kuram šī ir pirmā sadarbība ar orķestri “Rīga” solista lomā. Raumanis gan atklāj, ka pirmā muzikālā satikšanās ar diriģentu Aināru Rubiķi viņam bijusi tieši kā orķestra “Rīga” sastāva mūziķim, turklāt koncertā Doma baznīcā.

Koncerts “Bahs, Šūberts, Šūmanis” koncertu sērijā izskanēs kā romantiskākais no orķestra “Rīga” vasaras koncertiem Rīgas Domā. No J. S. Baha mūzikas programmā iekļauta Korāļprelūdija “Jesu bleibet meine Freude” un “Fantāzija un fūga do minorā” orķestra “Rīga” sniegumā, bet ērģelniece Ilze Reine atskaņos Baha “Fantāziju Sol mažorā”. Viņas sniegumā arī divi Roberta Šūmaņa opusi – skice No. 3  “Lebhaft” “Four Sketches” un Fūga Nr. 2, op. 60. Programmā iekļauti īpaši Franča Šūberta mūzikas pārlikumi, kurus instrumentējis Boļeslavs Voļaks. Viņa piemiņai skanēs Franča Šūberta Simfonija Nr. 8 un “Allegretto grazioso” versijā alta saksofonam un pūšaminstrumentu orķestrim. Saksofona solo izpildīs šī gada Lielās mūzikas balvas laureāts Aigars Raumanis. Saksofona skaņas iemirdzēsies arī populārajā R. Šūmaņa tēmā “Traumerei” op.15. No.7 jeb “Sapņošana”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti