Rīgas Domā uzstāsies vācu ērģelnieks Martins Šturms

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 30. augustā, Rīgas Domā uzstāsies vācu ērģelnieks, improvizators un komponists Martins Šturms. Mūziķis klausītājiem piedāvās ne vien “Walcker” ērģelēm ļoti piemēroto Makša Rēgera, bet arī Latvijas publikai retāk dzirdēto Arnolda Šēnberga mūziku, kā arī divas koncertimprovizācijas: “Capriccio pastorale” un simfonisko svītu piecās daļās ar nosaukumu “Metamorfozes”.

Šturms ir daudzu starptautisku konkursu laureāts, kā koncertērģelnieks regulāri piedalās lielākajos starptautiskajos festivālos, uzstājas nozīmīgākajās Eiropas baznīcās, katedrālēs un koncertzālēs, tajā skaitā pie daudzām slavenām, vēsturiskām ērģelēm. Kā solists viņš pārvalda arī dažādus vēsturiskos taustiņinstrumentus, piemēram, klavihordu un klavesīnu, spēlē arī kino ērģeles un aktīvi koncertē kā džeza pianists.

Kopš 2017. gada Šturms ir ērģeļu improvizācijas docents Leipcigas Mūzikas un teātra universitātē. No 2013. līdz 2017. gadam bijis improvizācijas un liturģiskās ērģeļspēles docents Vircburgā, kā arī lasījis lekcijas dažādās mūzikas augstskolā un regulāri sniedzis meistarklases.

Martins Šturms saņēmis "Studienstiftung des Deutschen Volkes" stipendiju un studējis ērģeļspēli un baznīcas mūziku pie prof. Kristofa Boserta Vircburgas Mūzikas universitātē. Kopš 2017. gada turpina studijas Leipcigas Mūzikas un teātra universitātē pie profesora Martina Šmēdinga un profesora Tomasa Lenarta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti