Rīgas Domā skanēs Sergeja Jēgera solokoncerts «Ave Maria»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sestdien, Otrajos Ziemassvētkos, Rīgas Domā kontrtenora Sergeja Jēgera solo koncertā skanēs dziedājumi un kompozīcijas „Ave Maria” dažādu laikmetu un tautību komponistu skatījumā, kā arī baroka ārijas, instrumentāli opusi un Ziemassvētku korāļi.

Koncerts "Ave Maria" notiks festivāla "Eiropas Ziemassvētki" programmā.

Kontrtenors Sergs Jēgers vispirms norāda, ka šis ir tradicionāls koncerts Rīgas Domā, tomēr šoreiz ir kāds īpašs jaunums - dziedāt kopā ar trompeti. „Tādā svētnīcā dziedāt – tas ir ārkārtīgi liels gods, tie pašam man ir svētki. „Ave Maria” – tāpēc, ka manā repertuārā ir ārkārtīgi daudz „Ave Marijas”, kuras es izpildu, un katru reizi iemācos kādu jaunu, sev kādu mīļu iegūstu vairāk. Klausītāji iemīlējuši, protams, visvairāk Kačīni, tā dēvēto Vavilova „Ave Maria”,” stāsta Jēgers.

Arī viņam pašam tie ir svētki: “Un svētki, ko mēs ar mūziķiem, ar manu komandu Diānu Jaunzemi un Jāni Porieti centīsimies Otrajos Ziemassvētkos dāvināt mūsu klausītājiem.”

Šajā koncertā Jēgers pirmo reizi dziedās kopā ar trompeti: “Tas ir ļoti interesants salikums tāpēc, ka kontrtenora balss pēc sava diapozona un spēcīguma ir līdzvērtīga trompetei.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti