Rīta Panorāma

Pētījums: Vairums polārlāču var izzust līdz 2100.gadam

Rīta Panorāma

Intervija ar Juriju Perevoščikovu

Eiropas katedrāļu stāsti Rīgas Domā rīt septiņos vakarā

Rīgas Domā skanēs Eiropas katedrāļu stāsti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “Eiropas katedrāļu stāsti” Rīgas Domā 24. jūlijā kļūs par īpašu piedzīvojumu ikvienam klausītājam gan daudzveidīgās mūzikas atskaņojumā, gan arī īpašā vizuālā noformējuma dēļ.

Kaut arī parasti pašu ērģelnieku koncertā neredz un viņa izpildījumu nevar klātienē skatīties, aplūkojamas būs gleznas īpašā smilšu tehnikā, kuras paralēli mūzikai radīs vizuālu lidzpārdzīvojumu.

“Pirmais stāsts būs par Parīzes Dievmātes katedrāli – tā būs sinerģija, ka vizuāli mēs izsekosim līdzi konkrētam stāstam par Parīzes Dievmātes katedrāli, bet katrs skaņdarbs, ko ir sarakstījis ērģelnieks, komponists, nāk ar savu stāstu par to katedrāli, kur skaņdarbs ir tapis. Sanāks katedrāļu dialogs,”  pastāstīja ērģelniece Larisa Carjkova.

Viņa uzskata – smilšu animācija vislabāk un visspilgtāk parādīs tēlus, kas ir iekodēti mūzikā.

“Es gleznošu izpildījuma laikā, un skatītājs to redzēs uz lielajiem ekrāniem. Lai pastiprinātu vizuālo efektu, viens no gleznas fragmentiem tiks projicēts kupolā smilšu ziedu veidolā, kas papildinās čigānietes tēlu Bet, ja tā būs jūra, tad redzēs viļņus. Viss kopā tas radīs vizuālu piesātinājumu,” sacīja smilšu animācijas māksliniece Tatjana Gavriļenko.

“Nevar teikt, ka bildītes būs fons vai mūzika būs fons – viss ir izveidots tā, ka mēs abas esam līdzvērtīgas mākslinieces, kas viena bez otras nevar iztikt,”  uzsvēra Carjkova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti