Rīgas Domā skanēs Barikāžu atcerei veltīts koncerts «Klātbūtne»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

20.janvārī Rīgas Domā notiks viens no barikāžu atcerei veltītajiem pasākumiem - koncerts "Klātbūtne", kurā skanēs Goran Gora koncertprogramma "Mosties",  dzejnieka Knuta Skujenieka dzeja un video projekcijās atklāsies barikāžu dalībnieku portreti un ģimeņu stāsti.

Koncertā skanēs viena no 30 000 barikāžu dalībnieku, dzīves pieredzes bagātā dzejnieka Knuta Skujenieka dzeja, kurā ietverts Mordovijas lēģeros dzejnieka izlolotais sapnis par Latvijas neatkarību. Skujenieka dzeja ir emocionāli piesātināta un intelektuāli spēcīga, ļaujot dzejas tēlos iedziļināties ar prātu un sirdi. Tas ir galvenais arguments, kāpēc Knuta Skujenieka dzejas rindas rosinājušas mūziķi Goran Goru rakstīt mūziku ar šī dzejnieka vārdiem.

"Dzeja, kas skanēs koncertuzvedumā Rīgas Domā, atgādina par vērtībām, kas šodien mūsu ikdienā nereti palikušas ārpus mūsu tik steidzīgā un pārlieku pragmatiskā dzīves ritma. Knuta Skujenieka dzeja ir kā atgādinājums barikādes dvēselei, kas pirmkārt katram jāizcīna pašam ar sevi," saka koncerta režisore Ilona Brūvere.

Kopā ar aktieriem Mārtiņu Vilsonu, Andri Buli, Egilu Melbārdi un Ģirtu Liuziniku koncertā izskanēs dzejas kompozīcija barikāžu laika atcerei, kas tapusi sadarbībā ar video operatoru Gunti Lēmani, kurš veidojis vairāk nekā 200 barikāžu dalībnieku portretus ar ģimenēm, bērniem un mazbērniem. Šie video stāsti koncerta laikā video projekcijās būs redzami Rīgas Domā.

"Barikādes man nenozīmē laika nogriezni, es tolaik vēl biju bērns. Barikādes ir kā atgādinājums par tā laika notikumiem katram no mums par to, kas dzīvē svarīgs, kas padarīts un kas vēl darāms. Tas ir kā atskaites punkts apziņai par šodienas ideāliem, lietām, kas man svarīgas, un jautājums par to, cik esam vienoti," teic mūziķis Goran Gora.

Koncerts "Klātbūtne" Rīgas Domā notiks 20.janvārī plkst. 18, ieeja ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti