Rīgas Domā skan Ziemassvētku mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Festivālā "Eiropas Ziemassvētki" Rīgas Domā trešdien, 10. decembrī, muzicēs ērģelniece Iveta Apkalna, soprāns Liene Kinča un trompetists Reinholds Frīdrihs. Koncertā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Georga Filipa Tēlemaņa, Džuzepes Verdi, Jāņa Mediņa un Aivara Kalēja mūzika.

Koncerta īpašais notikums būs Artura Maskata darba "Sonets Orfejam" pirmatskaņojums Latvijā. Tas ir veltījums pāragri mūžībā aizgājušā Latvijas Nacionālā baleta premjera Alekseja Avečkina piemiņai. Kā Latvijas Radio 3 „Klasika” norādīja ērģelniece Iveta Apkalna, viņai ir liels prieks beidzot uz Rīgu atvest vienu no pasaules talantīgākajiem trompetistiem Reinholdu Frīdrihu un pirmo reizi sadarboties ar dziedātāju Lieni Kinču.

„Protams, Rīgas Doma ērģeles ir karalis un būs karalis arī šajā koncertā. Un es priecājos, ka būs dzirdama šāda sava veida trīsvienība – trīs solisti – un brīnišķīga programma. (..) Protams, nedrīkst aizmirst, ka ir Adventa laiks, Ziemassvētku gaidīšanas laiks, un mums visiem lielākā vai mazākā mērā gribas šķīstīties, piebremzēt, nelielu „ritenuto” dzīvē un emocijās. Man likās, ka vēlos radīt programmu, kas nesaka skaļu: „Es šeit esmu un spēlēšu Ziemassvētku melodijas, bet jūs nāciet un klausieties!” Es gribēju, lai katrs šajā programmā atrod savu Ziemassvētku sajūtu un neviens no skaņdarbiem tieši nenorāda, ka skaņdarba būtība, jūtu stīga ļoti tieši saistās ar Ziemassvētkiem,” klāsta Apkalna.

Festivāls "Eiropas Ziemassvētki" norisinās no 6. līdz 30.decembrim Rīgas koncertzālēs un baznīcās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti