Rīta Panorāma

"Lambourghini" pēdējais "īstais" V12 dzinējs

Rīta Panorāma

Intervija ar NBS komandieri, ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu

Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Rīgas Doms 2021"

Rīgas Domā notiks starptautisks ērģeļmūzikas festivāls; skanēs Bahs, Kalniņš un Glāss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas Doma baznīcā 14. jūlijā tiks atklāts starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Rīgas Doms 2021”. Tajā kopumā izskanēs 11 dažādi koncerti un būs dzirdami ne vien latviešu mākslinieki, bet arī ārzemju viesi. Festivālu atklās koncerts “Ar Bahu uz Nīderlandi”.

Rīgas Doma direktors un ērģelnieks Aigars Reinis skaidro, ka šogad festivāls pievērsīsies ļoti dažādām jomām – ērģelēm ļoti piemērotajai vācu romantikai, latviešu komponistu jubilejām, to skaitā Imanta Kalniņa daiļradei, kā arī plānotas netradicionālākas programmas – piemēram, Filipa Glāsa “Nakts” vai ērģeļu duets ar sitaminstrumentiem.

Festivāla organizatori ar lepnumu saka, ka gaidāmais notikums ir starptautisks festivāls, jo pēc ilgāka pārtraukuma piedalīsies arī ārzemju ērģelnieki.

Ērģelniece Diāna Jaunzeme-Portnaja neslēpj, ka ar lielu prieku gaida brīdi, kad atkal varēs muzicēt klātienē un satikt savus klausītājus: “Kopā ar savu kolēģi, ērģelnieci Ilonu Birģeli, mēs uzstāsimies ērģeļu duetā, proti spēlēsim četrrocīgi un pat četrkājīgi, bet ar to mums vēl ir par maz, mēs pieaicinājām arī sitaminstrumentālisti Virdžīniju Laubi-Vītiņu un kopā veidosim tādu diezgan iespaidīgu programmu ar nosaukumu “Vasaras vidū”, kas būs krāšņa, bagātīga un arī efektīga.''

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti