Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Edgaru Labsvīru

Rīta Panorāma

Intervija ar Imantu Stradu un Armandu Berģi

Intervija ar Jāni Lūsēnu

Rīgas Domā notiks 1991. gada barikādēm veltīts koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šomēnes un īpaši šonedēļ atceramies barikāžu laiku, tāpēc Rīgā notiek vairāki tam veltīti pasākumi. Viens no lielākajiem ir barikāžu sargu atcerei veltītais koncerts “Sirds ticēt grib” svētdien Rīgas Domā.

Tradicionāli barikāžu aizstāvju atcerei Rīgas Domā notiek koncerts. Šogad aicina uz koncertu „Sirds ticēt grib”, kurā piedalīsies solisti Kristīne Zadovska, Elizabete Lukaševiča, Zigfrīds Muktupāvels, Uģis Roze, aktieris Andris Keišs, koris “Sōla”, diriģents Kaspars Ādamsons, zvanu ansamblis “Primus”, kā arī komponists Mārtiņš Brauns un mūziķi Jāņa Lūsēna vadībā.

Koncerta programmā skanēs komponistu Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna skaņdarbi, kas tapuši apmēram pirms 30 gadiem.

Pieminot 1991. gada barikāžu laiku, Rīgā notiek arī citi pasākumi. 13. janvārī Zaķusalā tika iedegts atceres ugunskurs, 16. janvārī atceres brīdis pie pieminekļa brīvības cīnītājiem notika Mārupes kapos, kā arī ziedu nolikšanas un piemiņas pasākums pie Vecmīlgrāvja tilta.

Savukārt 20. janvārī no rīta ziedu nolikšanas pasākums būs Meža kapos, pēc tā piemiņas ugunskuri tiks iedegti Doma laukumā un pie Saeimas, notiks arī ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā. Iedzīvotāji gaidīti 1991. gada barikāžu muzejā, kur ekspozīciju būs iespēja apskatīt muzeja gida pavadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti