Kultūras ziņas

Vai viegli būt jaunam māksliniekam?

Kultūras ziņas

Būs jauni Marka Rotko oriģināldarbi

Meiteņu koris "Tiara" koncertēs Austrālijā

Rīgas Doma meiteņu koris «Tiara» dosies koncertturnejā uz Austrāliju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" diriģentes Airas Birziņas vadībā no 14. līdz 26. jūlijam dosies koncertturnejā uz Austrāliju. Koris "Tiara" ir īpaši uzaicināto kolektīvu vidū pirmajā "Gondwana" Pasaules koru festivālā Sidnejā, kurā pulcēsies pasaulē pazīstamākie bērnu un jauniešu kori no Eiropas, Āzijas, Ziemeļamerikas un Austrālijas.

Festivāla nozīmīgākie pasākumi būs koru nacionālo programmu koncerti prestižajā Sidnejas konservatorijas Verbrughena zālē, koru meistarklases un prezentācijas, kā arī noslēguma koncerts pasaulslavenajā Sidnejas Operas namā.

Līdzās dalībai festivālā Sidnejā koncerttūres ietvaros koris "Tiara" kā viesu koris aicināts piedalīties mūzikas festivālā Kērnsā, kas ir kultūrvēsturiski nozīmīga pilsēta Austrālijas ziemeļaustrumos, Rīgas sadraudzības pilsēta un vienlaikus arī mājvieta vienam no "Gondwana" bērnu koriem. Tur koris uzstāsies nesen atklātajā Kērnsas skatuves mākslu centrā (Cairns Performing Arts Centre).

Turpinot Latvijas simtgades svinības, "Tiara" apmeklēs latviešu kopienu Sidnejā. Pateicoties Sidnejas Latviešu biedrības atbalstam, notiks koncerts Sidnejas Latviešu namā.

Kora "Tiara" koncertos skanēs tikai latviešu kormūzikas programmas – Ērika Ešenvalda, Andra Dzenīša, Jēkaba Jančevska, Andra Kontauta, Lauras Jēkabsones, Līgas Celmas-Kursietes, Raimonda Paula un vairāku citu mūsdienu latviešu komponistu skaņdarbi, apliecinot pasaulei mūsu zemes īpaši augsto koru kultūru un profesionālo kompozīcijas skolu.

Plašāka informācija par pirmo "Gondwana" Pasaules koru festivāla programmu šeit. Savukārt biļetes uz festivāliem Sidnejā un Kērnsā pieejamas šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti