Rīgas Doma kora skolas kolektīviem panākumi starptautiskos konkursos Spānijā un Igaunijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Aizvadītā nedēļa nesusi izcilus panākumus Nacionālās Mākslu vidusskolas Rīgas Doma kora skolas kolektīviem – ar uzvarām no starptautiskiem konkursiem mājās atgriezušies divi skolas kolektīvi – Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" diriģentes Airas Birziņas vadībā ieguvis 1. vietu bērnu koru kategorijā 53. Starptautiskajā Tolosas koru konkursā Basku zemē, Spānijā, savukārt Rīgas Doma kora skolas gospeļkoris diriģentes Unas Stades vadībā ieguvis 1. vietu 7. Starptautiskajā populārās un džeza mūzikas konkursā "Lauluragin 2022" Igaunijā, informēja skolas pārstāvji.

53. Starptautiskais Tolosas koru konkurss Basku zemē norisinājās no 28. oktobra līdz 1. novembrim. Tas ir viens no Eiropas Grand Prix sešiem konkursiem un koru pasaulē ir plaši pazīstams. Rīgas Doma meiteņu kora "Tiara" iegūtā uzvara ir augsts panākums – dalībai Tolosas koru konkursā ik reizi tiek īpaši uzrunāti un aicināti piedalīties izcilākie kolektīvi no visas pasaules, jo tā rīkotāji allaž vēlas noturēt konkursa prestižu un līmeni. "Tiara" startēja bērnu koru kategorijā, kurā piedalījās arī mākslinieciski spilgti kolektīvi no Zviedrijas, Igaunijas, Polijas un diviem Spānijas apgabaliem – Astūrijas un Katalonijas. Konkursā koris izpildīja divas dziesmas basku valodā (vienu obligāto un vienu izvēles), kā arī latviešu komponistu mūziku –  Ērika Ešenvalda skaņdarbu "Spring, The Sweet Spring" un divas daļas no Gundegas Šmites cikla "Vainagu vijumi", kas sacerēts īpaši par godu meiteņu kora "Tiara" 25 gadu jubilejai. Kopā ar kori konkursā uzstājās pianiste-koncertmeistare Veronika Rinkule. Koris piedalījās Tolosas konkursā jau trešo reizi – 2009. gadā tika iegūtas četras uzvaras, tai skaitā Grand Prix, bet 2015. gadā – otrā vieta. Līdzās dalībai konkursā koris sniedza vēl sešus solokoncertus dažādās Spānijas pilsētās.

Savukārt Rīgas Doma kora skolas gospeļkorim šī bija jau otrā uzvara Starptautiskajā populārās un džeza mūzikas konkursā "Lauluragin" – 2019. gadā koris ieguva Grand Prix. Šogad līdzās iegūtajai 1. vietai balvu par labākās solistes titulu saņēma Julianna Tīruma, bet Unai Stadei tika piešķirts apbalvojums kā labākajai diriģentei. Konkursā dalībnieki tika vērtēti divās – duetu un koru – kategorijās. Pēc pirmās atlases uz finālu tika izvirzīti pieci kori. Konkursa finālā gospeļkoris izpildīja Shipsea dziesmu "Apgaismo mani", kurai kora pārlikumu izveidoja skolas absolvente Vaida Vovere un IV kursa audzēkne Karlīna Priedēna, kā arī internacionālu hītu – Peter Cotton Tale dziesmu "Feels like church". Rīgas Doma kora skolas gospeļkoris ir dibināts 2018. gadā, tajā dzied skolas mūziklu un džeza nodaļas audzēkņi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti