Kultūras ziņas

Meklē 2020. gada vārdu, nevārdu un teicienu

Kultūras ziņas

Latvijas Radio 3 "Klasika" svin 25. jubileju

Zvaigznes dienas koncerts Rīgas Domā

Rīgas Domā izskanēs Zvaigznes dienas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

6. janvārī kristīgā pasaulē atzīmē Zvaigznes dienu, sauktu arī par Triju kungu dienu. Šo dienu saista ar kristīgo leģendu par trim Austrumu gudrajiem, kuri ieradās sveikt jaunpiedzimušo jūdu ķēniņu un iezīmē Ziemassvētku laika noslēgumu. Tiešsaistē no Rīgas Doma pulksten 19.00 izskanēs Zvaigznes dienai veltīts koncerts, kurā uzstāsies ērģelniece Ilze Reine un dziedātāja Ilze Grēvele – Skaraine.

Rīgas Doma ērģeļu stabuļu piesātināto skanējumu klausītāji varēs izbaudīt tikai attālināti. Koncerta tiešraide bez maksas skatāma vietnē “Facebook”.

Rīgas Domā gads iesācies klusi. Citkārt ierastie svētku dievkalpojumi un koncerti tagad pieejami tikai tiešsaistē. Tradīcija atzīmēt Ziemassvētku un gadumijas pasākumu noslēgumu ar Zvaigznes dienas koncertu Rīgas Domā ir sena.

“Tas pārsvarā vienmēr ir bijis tāds draudzes mūziķu aktivitātes laiks un šis koncerts kā tāda atskaite pēc šiem svētkiem, un svētki pašam draudzes korim. Šogad diemžēl laiks ieviesis korekcijas,” atzīmēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Zvaigznes dienas koncertā Rīgas Domā Alfrēda Kalniņa, Bruno Skultes, Maijas Einfeldes un citu komponistu skaņdarbus atskaņos ērģelniece Ilze Reine un soprāns Ilze Grēvele-Skaraine. Koncerta programmā tradicionāli iekļautas arī Ziemassvētku mūzikas intonācijas. 

“Tas ir tāds gada sākums ar domām par nākotni uz priekšu, un arī šo skatu mēs savā programmā esam nedaudz ieskicējušas.

Sākot ar Franka izvērstu skaņdarbu, kurā ir viss kā dzīvē – gan problēmas, gan ciešanas, gan sāpes, gan ilgas, gan arī laimīgas beigas. Mums ir lūgšanas tēma, un mums ir slavinājuma tēma,” atklāja Ilze Reine.

Savukārt dziedātāja Ilze Grēvele-Skaraine atzīmēja: “Mēs centīsimies parādīt to labāko variantu no sevis un arī caur ekrāniem nodot tās emocijas, kas ir šajā mūzikā un kas mīt mūsos pašos. Es ceru, ka klausītāji, lai arī caur ekrāniem un attālināti, bet saņems to vēstījumu.”

Bez 6. janvārī paredzētā Zvaigznes dienas koncerta Rīga Domā ērģeļmūzikas cienītājus uz tiešsaistes koncertu aicina arī piektdien, 8. janvārī, kad, atzīmējot jubileju, ar programmu “Ziemas dziesmas” uzstāsies ērģelniece Kristīne Adamaite.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti