Rīgas Domā izskanēs Arvīda Platpera jubilejas koncerts «Dvēseles skaņās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmās adventes priekšvakarā, 30. novembrī plkst. 19.00,  Rīgas Domā uz sakrālās mūzikas koncertu “Dvēseles skaņās” aicina Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” vīru kora “Absolventi” ilggadējs mākslinieciskais vadītājs, diriģents Arvīds Platpers.

Atzīmējot savas dzīves 70 gadu jubileju, nopelniem bagātais diriģents aicina ieklausīties savās, kā arī kora dvēseles skaņās. Arvīda Platpera radošā darbība Latvijas amatierkoru un īpaši vīru koru kustības attīstībā ieņem ļoti nozīmīgu lomu. Viņa ieguldījums, darbojoties gan kā koru diriģentam, gan kā Dziesmu svētku virsdiriģentam, kā arī pedagogam jauno diriģentu un mūzikas pedagogu sagatavošanā, ir nenovērtējami liels.

Koncertā “Dvēseles skaņās” piedalīsies vīru koris “Absolventi”, vīru koris “Ķekava”, ērģelniece Iveta Pelše, solisti Anete Viļuma (soprāns) un Edgars Ošleja (bass), diriģenti Edgars Vītols un Edgars Briņķis, informēja Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” pārstāvji.

Koncerta programmā iekļauti sakrālās mūzikas šedevri no Andreja Jurjāna, Otto Ulsona, Jozefa Gabriēla Reinbergera, Fridriha Zilhera, Johannesa Švaicera, Šarla Marijas Vidora, Cēzara Franka, Žorža Bizē, Džuzepes Verdi, Luisa Lefebura-Velī, Rūdolfa Tobiasa, Adama Stephena, Žaka Lemmenssa un Ludviga van Bēthovena daiļrades, kā arī Raimonda Paula dziesma “Marijai”.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta vietnē, kā arī norises vietā pirms koncerta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti