Rīgas Domā Iveta Apkalna spēlē Pulenku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien Liepājā sācies 17.Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls, kas piektdienas vakarā turpināsies ar koncertu Rīgas Domā.

Festivāls ietver sešus koncertus, un tā goda viesis šogad būs  pasaulslavenais poļu komponists Kšištofs Pendereckis, kura autorkoncerts, komponistam klātesot, norisināsies Rīgas Svētā Pētera baznīcā 30.augustā.

Festivāla laikā būs arī tradicionālais jaundarbu koncerts, kā arī īpašs koncerts izcilā britu komponista Sera Džona Tavenera piemiņai.

„Mums ir jau ikgadēja sadarbība ar Liepājas simfonisko orķestri, neviens festivāls nav bijis bez šī lieliskā kolektīva līdzdalības. Pie diriģenta pults koncertā būs diriģents no Azerbaidžānas Jalčins Adigezalovs, kas jau vairākkārt viesojies Latvijā un kurš kopā ar kori „Latvija" atskaņos Franča Pulenka „Gloria". Koncertā būs vēl viena pērle, kuru Latvijā daudzi gaida - ērģelniece Iveta Apkalna, kura kopā ar Liepājas simfonisko orķestri atskaņos arī Pulenka koncertu ērģelēm, stīgām un timpāniem,"  par piektdien gaidāmo koncertu stāsta festivāla mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti