Kultūras ziņas

"Pieskāriena mirklis" Liepājas teātrī

Kultūras ziņas

"Tikai kauliņi" – cirks bez kauliem

Akadēmiskās kopdziedāšanas svētki Rīgas Domā

Rīgas Domā aizvadīti akadēmiskās kopdziedāšanas svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas Domā svētdien, 17. decembrī, aizvadīts jau trešais "singalong" jeb līdzi dziedāšanas koncerts, kurā ikvienam klausītājam kopā ar kori un solistiem bija iespēja kuplināt baroka mūzikas meistara Hendeļa oratorijas “Mesija” skanējumu.

Šī tradīcija pirms vairāk nekā 40 gadiem radās Lielbritānijā, un mūsdienās, piemēram, Karaliskajā Alberta zālē ik gadu Hendeļa “Mesijas” dziedājumā vienojas vairāk nekā 3000 balsu. Rīgas koncertā svētdien pulcējās 600 cilvēku.

Mazie klasikās mūzikas dziesmu svētki – apmēram tā varētu teikt par sadziedāšanos, kas norit aiz biezajiem Rīgas Doma baznīcas mūriem un kur ikviens klausītājs var kļūt par aktīvu koncerta dalībnieku. Galvenais noteikums – pirms tam mājās jāizdrukā Hendeļa majestātiskās oratorijas "Mesija" notis.

"Vislielākais prieks man ir par tiem koristiem, kas tagad nāca pēc dziedāšanas un teica: klausies – ir baigi labi, ka ir tāda tradīcija un ka tieši Ziemassvētkos var šo fantastisko oratoriju dziedāt. Man ir plāns viennozīmīgi tos piecus gadus, kā es solīju sākumā, es tā arī kanti turēšu," teica diriģents Ints Teterovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti