Kultūras ziņas

Rīgā sāk rādīt Ziemeļvalstu filmas

Kultūras ziņas

"Saulīte slimnīcā" palīdzēs atveseļoties

Ungāru arfiste "Rīgas Biržā"

«Rīgas biržā» uzstājas ungāru arfiste Klāra Bābela

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ungārijas dienu ietvaros 20.oktobrī mākslas muzeja „Rīgas birža” Venēcijas zālē ar koncertu „Arfas skaņas” uzstājas apburošā ungāru mūziķe Klāra Bābela. Īpaši viņas koncertam no Mūzikas akadēmijas uz “Rīgas biržu” ceļoja arfa.

Talantīgā ungāru arfiste Klāra Bābela mūzikas apguvi sākusi ar klavierspēli, tomēr desmit gadu vecumā viņa pirmo reiz ieraudzīja arfu un iemīlējās šajā dievišķajā instrumentā. Koncertā mākslas muzejā „Rīgas birža” skanēs ungāru komponistu Bēlas Bartoka un Ferenca Farkaša, kā arī Hendeļa, Mihaila Gļinkas, Karlosa Salzedo un citu izcilu komponistu skaņdarbi.

“Kad es spēlēju skaņdarbu, es cenšos radīt atmosfēru ar savu emocionalitāti, ar savu personīgo attieksmi, ar to, kas es esmu, - to visu es gribu sniegt skatītājiem. Visu, kas ir mūzikā, - mīlestību, kaislību, visdažādākās jūtas es ieaužu atmosfērā, kuru radu koncerta laikā. Svarīgi ir, lai cilvēki sajūt to pašu, ko es. Mūs vieno koncerta atmosfēra,” skaidro mūziķe.

Šobrīd māksliniece studē Ferenca Lista Mūzikas akadēmijā, viņa daudz koncertē Ungārijā, Lielbritānijā, Rumānijā un citur pasaulē. Īpašu noskaņu koncertam piešķirs “Rīgas biržas” Venēcijas zāles majestātiskā atmosfēra, kurā apskatāma 16.–19. gadsimta mākslas darbi. Koncerts notiek Ungārijas dienu Rīgā ietvaros, ko organizē Ungārijas vēstniecība Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti