«Rīgas A Cappella festivāls» izziņojis programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Piektā starptautiskā "Rīgas A Cappella festivāla" rīkotāji izziņojuši festivāla programmu. Festivāls šogad norisināsies no 20. līdz 22. oktobrim un savās programmās piedāvās augstvērtīgus, starptautiski atzītu mākslinieku koncertus.

Jau vēstīts, ka festivāla atklāšanas koncertā piektdien, 20. oktobrī, koncertzālē “Palladium” uzstāsies viena no mūsdienu izcilākajām grupām „The Swingles”. Pasaules vokālās mūzikas zvaigznes ar savu neparasti plašo un unikālo skanējumu pārsteigs daudzus un būs apliecinājums cilvēka balss neierobežotajām iespējām.

 

 

Festivāla turpinājumā 21. oktobrī koncertzālē “Palladium” uzstāsies vokālā grupa “Solala” no Zviedrijas un vokālā grupa “Latvian Voices”.

“Solala” ir mainījusi priekšstatu par to, kā var izklausīties vokālā grupa. Pēdējo gadu laikā viņu atraktīvie mūzikas video grupai ir piesaistījuši milzīgu auditoriju. Ar savu neparasto un lielisko sniegumu “Solala” kļuvusi par “YouTube” sensāciju un pasaulē pieprasītu koncertgrupu.

Kā zināms, “Latvian Voices” ir starptautiski pazīstamākā Latvijas vokālā grupa. Enerģija, kas nāk līdzi "Latvian Voices" mūzikai, vienmēr uzrunā ļoti spilgti, un mūzika, ko spēj radīt meitenes ar savām balsīm, ir brīnums. Koncertās "Latvian Voices"  izpildīs skaņdarbus no savas jaunākās programmas "Sudrabs".

22. oktobrī “Rīgas A Cappella festivāla“ noslēguma koncertā Rīgas Domā skanēs garīgā mūzika. Koncertā "Tavā valstībā" ar savu īpašo strāvojumu uzstāsies Rīgas pareizticīgo kamerkoris “Blagovest“ un diriģents Aleksandrs Brandavs. Koris 2017. gadā ieguvis Eiropas koru olimpiādes ''Grand Prix'' un izcīnījis Nāciju "Grand Prix" kategorijā “Sakrālā mūzika a cappella“. Katrs noslēguma koncerta apmeklētājs varēs saņemt kamerkora “Blagovest“ jaunāko albumu bez maksas. Albums ir veltīts kora “Blagovest“ 25 gadu darbībai un īsā laikā guvis plašu starptautisku atzinību.

 

""Rīgas A Cappella festivālā" būs iespēja piedzīvot lieliskus koncertus, gūt iedvesmu un apliecinājumu cilvēka balss neierobežotām iespējām. Daudzas jaunas tikšanās un kopā būšana, spilgtas un radošas idejas - festivāls ir vieta iedvesmai un pozitīviem impulsiem. Izcilība, talants, vienkāršība un mūzikas mīlestība – šie vārdi raksturo šī gada festivāla programmu,” saka festivāla rīkotājs un nodibinājuma “Sing Latvia” pārstāvis Guntis Cimiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti